Yaralıya hastanede 'el feneri ışığında müdahale' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde'de inşaattan düşerek yaralanan işçiye, kaldırıldığı devlet hastanesinde, elektriğin kesik, jeneratörün de arızalı olması nedeniyle devriye gezen polis ekiplerinden tem in edilen el feneri ışığında müdahale edildiği öne sürüldü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yeşilburç köyünde çalıştığı inşaatın 3. katından düşerek yaralanan Recep Arıkan (40), Niğde Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Elektriğin kesik, jeneratörün de arızalı olması nedeniyle acil muayene odasını aydınlatmak için el feneri istendi. Hastanede el feneri de bulunamayınca, hastane polisi, telsizden anons yaparak, devriye gezen meslektaşlarından el feneri talep etti.

Anonsla birlikte 5 ayrı polis ekibi, hastaneye el feneri getirdi.

Bir polis memuru, muayene odasına girerek, doktorların müdahale ettiği yaralıya ışık tuttu.

Recep Arıkan, buradaki müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

TRAFİK KAZASI YARALILARI DA BEKLEDİ

Bu arada, merkez ilçeye bağlı Dündarlı beldesi yakınlarında, Selçuk Mahallesi Muhtarı Osman Akpınar'ın kullandığı 51 DD 288 plakalı otomobilin devrilmesi sonucu yaralanan sürücü ile Şevket Yol, Hazma Özal, Muammer Eroğlu ve Fatih Öcal da aynı hastaneye geldi.

İlk müdahalelerinin ardından röntgen filmleri çekilmesi gereken yaralılar da elektriğin gelmesini beklediler. Bir süre sonra elektriğin gelmesiyle yaralıların röntgen filmleri çekilebildi.

HASTA YAKINLARININ TEPKİSİ

Hasta yakınları, jeneratörün devreye girmemesine ve el feneri bulunamamasına tepki gösterdiler.

Niğde Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, AA muhabirine, elektriklerin kesildiğinde jeneratörün devreye girmediğinin belirlendiğini kaydederek, "Akım kesildiğinde jeneratörün devreye girmesini sağlayan kablo yanmış. Bu sebeple hastanenin aydınlatılması sağlanamamış. Hastane yönetimine, sorumlular hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdim" dedi.

Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Bircan da konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber