Lüleburgaz'da trafikte denetimleri sıklaştırıldı

Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezinde alkollü araç kullanmanın önüne geçmek için trafik denetimlerini yoğunlaştırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lüleburgaz'da trafikte denetimleri sıklaştırıldı

Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezinde alkollü araç kullanmanın önüne geçmek için trafik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik denetleme ekipleri, trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla özellikle alkollü araç kullanan sürücülere göz açtırmıyor. Trafik ekipleri akşam saatlerinde kentin en işlek caddelerinde değişik saatlerde uygulamalarını sürdürüyor.

Ekipler, alkollü olarak araç kullanan sürücülere birinci defada 727 TL, ikinci defa 911 TL 3 ve daha fazla alkollü araç kullanımlarında bin 462 TL ceza keserken, belirtilen hız sınırlarını yüzde 30 aşan araç kullanan sürücülere 172 TL, yüzde 30'dan daha fazla aşan sürücülere ise 356 TL cezai işlem uyguluyor.

Öte yandan, muayenesiz araçlara 80 TL, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasını yaptırılmayan araçlara 80 TL, taşıma sınırı üzerinde yolcu taşıyan sürücülere 64 TL, park yasağı bulanan yerlere park eden sürücülere 80 TL, sürücü belgesiz araç kullanana sürücülere bin 462 TL, kırmızı ışık ihlaline 172 TL, yaya geçitlerine ve bisiklet yollarına park eden sürücülere ise 80 TL para cezası veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber