'Şemdinli Savcısı' şimdi de tazminat davası kıskacında

Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAZIRLADIĞI 'Şemdinli İddianamesi' nedeniyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edilen Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, şimdi de on binlerce YTL'lik tazminat tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Şemdinli İddianamesi'nde yer alan ifadelerde ağır şekilde suçlanan eski Diyarbakır DGM Başsavcısı Nihat Çakar ile Tümgeneral Nuri Ali Karababa, Savcı Sarıkaya hakkında manevi tazminat davası açtı. Savcı Sarıkaya'yı, 'kişilik haklarına saldırmak'la suçlayan Başsavcı Çakar 10 bin YTL, Tümgeneral Karababa ise 25 bin YTL tazminat talep etti. Çakar ayrıca, Meclis Şemdinli Araştırma Komisyonu'na ifade veren Diyarbakırlı işadamı Mehmet Ali Altındağ hakkında iftira ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. İddianamede isimleri geçen Tümgeneral Ahmet Yavuz ile Kıdemli Albay Habib Doğar'ın da Savcı Sarıkaya'ya karşı tazminat davası açacakları belirtiliyor.

ORGANİZE TERTİP VAR

Halen Kadıköy Başsavcıvekilliği görevinde bulunan Çakar'ın, Kadıköy 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, işadamı Mehmet Ali Altındağ'ın Meclis Şemdinli Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadenin, iddianameye eklenmesini 'organize bir tertip' olarak nitelendi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber