Mahkeme, disiplin ve maaş kesme cezası alan polisi haklı buldu

Facebook yorumu ifade özgürlüğü sayıldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme, disiplin ve maaş kesme cezası alan polisi haklı buldu

Mustafa ŞEKEROĞLU

Hatay Dörtyol'da milletvekili oğlunun karakolda yan yana dizilen polis memurlarını teşhis ederken çekilen fotoğrafına Facebook'ta yorum yaptığı için disiplin ve maaş kesme cezası alan polisi, mahkeme haklı buldu.

Sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşılan fotoğrafa Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru B.T., "Tabii ki vekilin oğlunun bir hatası olabilir mi? Mümkün değil. Vekilin oğlu hata yapmaz; adam kayırmacaya bak. Emniyetin kantinini vekilin oğlu çalıştırıyor. Kalitesiz, sonradan görme insanlar aynı bu şekilde olur" diye yorum yaptı. B.T.'ye İl Disiplin Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı. Soruşturma sonrası da 10 ay kıdem durdurma ve maaş kesme cezası verildi. Polis B.T. cezanın iptali için Isparta İdari Mahkemesi'ne başvurdu.

Polis memurunu haklı bulan mahkeme, yaptığı yorumu da "ifade özgürlüğü" olarak nitelendirdi. Verilen cezayı iptal eden mahkeme kararında, "Facebook'ta yazmış olduğu yazı, Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan bir milletvekilinin oğlunun polisleri sıraya dizerek teşhis etmesi olayı sonrasıdır. Bu olayı eleştirme ve var olan aksaklıkları tartışma kastıyla yazmış ve ifade özgürlüğü sınırları içinde olduğu değerlendirilmiştir. Davacının ifadeleri, ifade özgürlüğünün ihlali niteliğinde" denildi. Mahkeme, polisin kesilen maaşının faiziyle iadesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber