İTÜ'nün önündeki linç girişimi TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, güvenlik güçlerinin, İTÜ Maslak binası önünde üniversite öğrencilerinin, "bir grubun vahşet boyutundaki şiddetine maruz kalmasını neden dakikalarca seyretmekle yetindiğini" sordu.

Özpolat, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Maslak'ta üniversite öğrencilerinin, dışarıdan geldiği belirtilen bir grup gencin, vahşet olarak nitelendirilebilecek boyutta şiddetine maruz kaldığını ifade etti.

Saldırının, kentin ortasında ve güvenlik görevlilerinin "gözleri önünde" dakikalarca devam ettiğini bildiren Özpolat, "Polisin görevi, ayrım yapmaksızın öğrencilerin güvenliğini sağlamak değil mi?" sorusunu yöneltti.

"Bu olaya zamanında ve etkin biçimde müdahale etmeyen görevlilerle ilgili herhangi bir işlem yapılacak mı?" sorusuna yer veren Özpolat, önergesinde ayrıca, şunları kaydetti:

"Polislerin solcu eylemcilere sertlikle müdahalesi, sağcı eylemcilere ise anlayışla ve yumuşak yaklaşım göstermesi, giderek meşru ve geçerli bir tutum haline mi gelmektedir?

Kameralar şiddeti tüm detaylarıyla kaydetmiştir ve saldırgan grubun üyelerinin yüzleri açıkça görülmektedir. Olaydan sonra, saldırgan gruptan kaç kişi gözaltına alınmıştır; bunlarla ilgili ne tür işlem yapılacaktır?

Dışarıdan organize biçimde gelerek, okul önünde solcu öğrencilere yönelik bir insan avı başlatan ve yakaladıkları öğrencileri öldüresiye döven 'Kurtlar Vadisi' özentili bu grup, herhangi bir partinin gençlik kolundan mıdır, başka bir kuruluşun üyesi midir? Bu saldırganlar kimdir ve amaçları nedir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber