Mit'çilere kelepçe

Adana'da 7 TIR'ın jandarma tarafından aranmasının ardından yeni bir skandal ortaya çıktı. Jandarmanın MİT mensuplarına kelepçe taktığı ve yerlerde sürüklediği ileri sürüldü.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mit'çilere kelepçe

BİR ihbar üzerine Adana'da geçen pazar günü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kontrolündeki 7 TIR'ın durdurulması ve üçünde arama yapılması olayıyla ilgili jandarmanın çok ilginç bir uygulama yaptığı ortaya çıktı. Olay yerine 500 jandarma ve jammerlarla giden Tuğgeneral Hamza Celapoğlu'nun emriyle MİT mensuplarının görev belgelerini gösterip kimliklerini ibraz etmesine rağmen arama yapılmak istendiği belirtildi. Aramanın kanunlara uygun olmadığını söylemelerine rağmen jandarmanın komutanın talimatıyla MİT mensuplarına kelepçe taktığı öğrenildi.

2 MİT'Çİ DE RÜTBELİ SUBAY

MİT mensuplarının "Biz devlet görevlisiyiz, yaptığınız kanuna aykırı" demesine rağmen jandarmalar tarafından yere yatırıldıkları ve uzun süre bekletildikleri öğrenildi. Olayın üst mercilere intikal etmesinin ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hemen Ceyhan'a gitti. Bu süreçte yatırılarak bekletilen ve 2'sinin rütbeli subay olduğu öğrenilen MİT mensuplarının yerde süründükleri de iddia edildi.

ÇATIŞMA ÇIKABİLİRDİ

Jandarma ekiplerinin uyguladığı muamelede MİT mensuplarının soğukkanlı tutumu sayesinde bolayın üyümediği öğrenildi. MİT mensuplarının uygulamaya direnip silahlarını kullanması halinde iki taraf arasında çatışma çıkacağı ve olayın farklı bir boyuta gelebileceği öğrenildi. MİT mensuplarının yerde yatırılıp bekletildiği sırada jandarma TIR'da arama yaptı. TIR'lardaki malzemeleri tutanağa geçirdi. Vali Coş'un olay yerine gelmesinin ardından malzemeler el konulmadan TIR'lar yoluna devam etti. MİT mensupları da serbest bırakıldı. Ceyhan'da durdurulan TIR'larla ilgili İçişleri Bakanlığı Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve sıralı rütbeliler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber