Fezlekeye iade yolu

Bakan Bozdağ, dört bakan hakkında gönderilen fezlekelerin iade olasılığını gündeme getirdi. Bozdağ, müsteşarının İzmir Başsavcısı’nı aradığını doğruladı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fezlekeye iade yolu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yolsuzluk soruşturmasında haklarında iddianame hazırlanmakta olan dört bakanla ilgili fezlekelerin savcılığa iade edilebileceği sinyalini verdi. Bozdağ, HSYK yasa teklifinin TBMM'deki görüşmeleri sırasında şunları söyledi:

"Bakanların görevleriyle ilgili herhangi bir isnat, iddia olduğu zaman doğrudan TBMM Başkanlığı'na gönderilmesi, kişisel suçlarıyla ilgili bir konu olduğu zaman da fezleke düzenlenip Adalet Bakanlığı üzerinden Meclis'e gönderilmesini öngören bir genelge var. Adalet Bakanlığı'nın bu konuda yapabileceği şey, sadece bu üst yazıda yazan kısım var ya, bu eğer dokunulmazlıkla ilgiliyse o zaman buraya doğru göndermesi, yok eğer görevleriyle ilgiliyse iade edebilir veya Meclis'e gönderebilir. Geçmiş uygulamalara baktığınızda bazı dosyaların iade edildiğini, bazılarının da gönderildiğini görüyoruz. Bizim bu dosyaları tutmamız mümkün değil. Biz sadece havale edeceğiz."

Aradı, durdur demedi...

Bakan Bozdağ, Adalet Bakanı Müsteşarı'nın liman soruşturmasıyla ilgili İzmir Başsavcısı'nı aradığı iddiasını doğruladı. Bozdağ, şunları söyledi: "Devam eden olayla ilgili bilgi almıştır. Arkasından da hukukun uygulanmasını, hukukun uygulanmasına engel olunmamasını ve hukukun dışına çıkılmamasını istemiştir. Savcılar ve hakimler idari yönden Adalet Bakanlığı'na bağlıdır. Soruşturmanın kapatılmasını, durdurulmasını, üzerinin örtülmesini isteyen bir şey kesinlikle yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber