Camiler ve imamlar dijitalleşti

Gelişen teknoloji ile hayatı her alanına yayılan dijital yaşama imamlar da ayak uydurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Camiler ve imamlar dijitalleşti

Gelişen teknoloji ile hayatı her alanına yayılan dijital yaşama imamlar da ayak uydurdu. Aydın'da tüm camilere bilgisayar destekli sinevizyon kurulumu yapıldı. İmamlar artık dizüstü bilgisayarları ile cemaate daha kolay vazı nasihatte bulunurken, cemaat de okunan ayetlerin Türkçe mealini okumaya başladı.

Aydın'da imamlar gelişen teknolojiye ayak uydurarak camiye bilgisayarları ile gelip gitmeye başladı. Zaman zaman cemaatten gelen soruları da bilgisayar ortamında kaynağından araştırıp cevap vermeye çalışan imamlar, Aydın Müftülüğü'nün aylardır güncellenmeyen ve çalışmayan resmi internet sitesindeki eksikliği kapatmaya çalışıyor.

İl merkezindeki tüm imam ve müezzinlerin bilgisayarla arasının iyi olduğu ve bilgisyar bilmeyen imamların da kursa giderek dijital dünyaya ayak uydurduğunu belirten din görevlileri, zaman zaman cemaatin yanında mahalledeki çocuklara da ödevlerinde yardımcı olmaya çalıştıklarını belirttiler.

İmam ve müezzinin koordineli olarak görev yaptığını ve her gün namazdan sonra okudukları Kur'an-ı Kerim ayetlerinin mealini bilgisayar vasıtası ile sinevizyondan yansıtarak cemaatin ayetlerin manasını okumasını sağladıklarını belirten Aydınlı imamlardan Hasan Dolu, "Dinimiz İslam yeniliğe ve teknolojiye açık bir dindir. Hatta Paygamberimiz'in bu konuda bir çok hadisi olduğu gibi, 'ilim Çin'de de olsa gidip alınız' hadisi herkesçe malumdur. Bilgisayar yaygınlaştıktan sonra camilerimizde de teknoılojinin bu nimetinden faydalanmaya başladık. Bizim gibi yaşı ilerlemiş olanlar hemen kursa gidip bilgisayar öğrendi. Gençler zaten biliyordu. Şimdi tüm camilerimizde namzadan sonra İmam aşır okursa müezzin, müezzin okursa imam okunan ayetlerin mealini sinevizyondan yansıtıyor. Cemaatimiz de okunan ayetin manasını okuyup anlıyor" dedi.

Aydın'daki tüm cami ve imamların dijitale ayak uydurduğunu belirten cemaat uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber