Safranbolu'da atık piller toplanıyor

Safranbolu’daki atık piller toplanarak çevre kirliliğine engel olunması amaçlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Safranbolu'da atık piller toplanıyor

Safranbolu Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin birlikte yürüttüğü çalışma ile Safranbolu'daki atık piller toplanarak çevre kirliliğine engel olunması amaçlanıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, temiz bir çevre ve doğa için Belediye olarak çok büyük çaba gösterdiklerini belirterek, "Dünya Miras Listesinde yer alan bir ilçeyiz. Korumanın başkentiyiz. Bu nedenle yalnızca korumacılık yada turizm faaliyetleri ile değil, çevremize gösterdiğimiz önem ile çevremizi temiz tutarak, doğaya sahip çıkarak ta Safranbolu'muza hizmet etmeliyiz" dedi.

Aksoy, ayrıca Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP) ile ortaklaşa yapılan çalışma neticesinde Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile Okullara dağıtılan kutular ile atık pillerin toplanması ve çevreye vereceği zararı azaltmayı amaçladıklarını da belirterek, "Bilindiği üzere pillerde çok sayıda kimyasal madde bulunmakta. Bu kimyasal maddelerin Safranbolu'muzun doğasına zarar vermesini engellemek için ise TAP gibi kurumlar ile bu tür çalışmalar yaparak hem çevre duyarlılığını arttırmaya hem de okullarımızda çocuklarımıza küçük yaşlarda çevre temizliği doğa sevgisi gibi konuları aşılamaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber