61 yıllık çift örnek gösterildi

İzmir Konak Belediyesi ve Denge Pdm’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Çağdaş Aile, Mutlu İzmir’ konulu konferansta 61 yıllık evli çift boşanma oranlarının en yüksek olduğu İzmir’de birliktelikleriyle örnek gösterildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
61 yıllık çift örnek gösterildi

Konak Belediyesi ve Denge Pdm'nin ortaklaşa düzenlediği 'Çağdaş Aile, Mutlu İzmir' konulu konferans Prof. Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Ferhan Bıçakçılar, "İzmir'i İzmir yapan değerler gün geçtikçe azalıyor. Türkiye genelinde boşanmalarda birinci oluşu, çağdaş yaşam standartlarının normalin altında oluşu bizleri üzüyor. Eş seçimleri yanı sıra aileler çağdaşlık konusunda çok geride. Bu durumları değiştirmek ve çevremizdeki insanları bilinçlendirerek çağdaş aileler ve akabinde oluşan mutlu bir İzmir toplumu yaratmalıyız" dedi.

Bıçakçılar, konferansta, mutlu ve çağdaş bir aile olmanın yollarını, çağdaki değişimlerin hayata etkilerini, Türkiye genelinde nüfus ortalamalarını, boşanma ve evlilik oranlarına kadar toplum hayatına yönelik konuları anlattı. Konferansa İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

61 YILLIK ÇİFT ÖRNEK OLDU

Psikolog Ferhan Bıçakçılar, 750'nin üzerinde seminer verdiğini belirterek konferansa davet ettiği 61 yıllık evli olan Vahted ve Memduha Korsacılar çiftini de katılanlara örnek çift olarak tanıttı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, çağdaş bir toplumun geleneksel aile yapısından geldiğini ifade ederek, "Bizim toplumumuzda çocuklarımız yetişkin yaşlarda bile ailesiyle yaşayabiliyor. Gençler evlenmeden kendi düzenlerini kurmadan evlerini, anne ve babalarını terk etmiyor. Batı ülkelerinde ise yetişkin gençler aileleriyle kiradan, elektriğe kadar pek çok gideri paylaşıyor. İşte biz bu nedenle mutlu ve çağdaş aileler olarak yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu geleneğin hala sürüyor olması sevindirici" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber