Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile Göller Yöresi'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında 4 ila 8 derece azalacağı, Marmara'da 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönelerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ile Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde doğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber