Erdoğan: ÖYM'lerin kaldırılmasını hedefliyoruz

Başbakan Erdoğan İran'a yapacağı ziyaret öncesi havaalanında açıklama yapılyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İran'a hareketinden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ""Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunu biliyorsunuz. Konuyla ilgili olarak ben bir açıklama yapmaya kalksam diyecekler ki Merkez Bankası'na müdahale etti. Ama tabii ben faizlerin artırılmasına karşıyım. Sorumluluğu da onlara aittir. Yarın orada doğabilecek bir şeyin hesabını da onlar vereceklerdir. Dilerim ki duam da odur, atacakları her adım olumlu olur, kurda yeni bir dönem başlar" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

İran ziyaretimde ikili ilişkiler ve bölgesel konuları görüşme imkanı bulacağız.

İran cumhurbaşkanı Sayın Ruhani de en kısa sürede ülkemizi ziyaret edecek.

Temaslarımda Suriye'de cereyan eden trajik olaylar başta olmak üzere bölgemizde yaşananlar hakkında görüş alışverişinde bulunacağım.

HALEP'TE ORTAYA ÇIKAN YENİ FOTOĞRAFLAR

220 fotoğraf karesi 55 bin fotoğrafın yanında bir hiç. 55 bin fotoğrafı bütün dünya gördü. Bu fotoğraf karelerinin içinde herkesi üzen bir süreci yaşıyoruz.

Şu anda Cenevre 2 toplantısı halen devam ediyor. Bu toplantıdan nasıl bir netice çıkar bunu kestirmek kolay değil. Burada Rusya ve İran'ın tavrı çok çok önem taşıyor. Bu ziyaretimizde özellikle bunları görüşeceğiz.

ART ARDA PARTİLERE YAPILAN SALDIRILAR

Devlet yönetmek farklı bir şey. Bu yönetimin sorumluluğu da farklı bir şey. Son seçimlerde bizim 200'e yakın seçim koordinasyon merkezlerimiz molotoflarla, taşlarla, taranmak suretiyle taciz edildi. Biz buna sabırla göğüs gerdik. Sabrımızın neticesini de başarılı bir seçim sonucuyla aldık.

Esenyurt'taki olay içeriği itibariyle şudur deme durumunda değil. Emniyetimizi süratle olaya müdahale etmiş ve 9 kişi gözaltına alındı.

Onlarınsa savcılıkta ifadelerinin alınması süreci devam ediyor. Mahkeme nasıl karar verir bunu bilemem.

Ölen kardeşimizi Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Seçimin arefesinde böyle bir tablonun ortaya çıkması üzücü.

Esenyurt hassas bir ilçe bu hassasiyeti de çok iyi biliyorum.

Ama ondan önce Van'da belediye başkana dayımız esnaf ziyareti yaparken taşalı sopalı saldırılar oldu. Bununla da yetinmediler daha sonra adayımızın evine iki kez ses bombası atıldı.

ŞİŞLİ SALDIRISI SENARYO MUDUR KARŞI ADIM MIDIR

"Bütün bunlar aslında caydırmaya yönelik, seçim öncesi korku atmosferi oluşturmaya yönelik adımlar. Sağ olsun belediye başkanı arkadaşlarım çok çok kararlılar. Şişli Belediyesi'ne yapılan saldırı da manidardır. Tabii bu bir senaryo mudur, bu bir karşı adım mıdır, silahın oraya bırakılması anlamlıdır. Bununla ilgili de emniyet teşkilatımız gereğini yapmaktadır."

FAİZ ARTIRILMASINA KARŞIYIM

Kurdaki yükselişin ardından Merkez Bankasının yapacağı müdahaleye ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Faizlerin artırılmasına her zaman olduğu gibi bugün de karşıyım ama Merkez Bankasına müdahale yetkim yok. Tasarrufum altında, yetkim altında değil ve sorumluluğu da onlara aittir" dedi.

"Özel yetkili mahkemeleri kaldırmayı hedefliyoruz"

Başbakan Erdoğan, "Özel Yetkili Mahkemeler, bunu kaldırmayı kesinlikle hedeflemiş durumdayız. TMK'yı aynı şekilde kaldırmayı ama buradaki şeyleri Türk Ceza Kanunu'na aktarılması gereken maddeleri, oraya aktarma gibi bir hedefimiz var" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Cenevre-2 Konferansına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Bu toplantıdan nasıl bir netice çıkar bunu doğrusu kestirmek pek de kolay değil. Çünkü burada özellikle Rusya'nın tavrı, İran'ın tavrı çok çok önem arz ediyor. Bu ziyaretimizde özellikle bunları görüşeceğiz. Fakat biz Suriye'deki gelişmeleri özellikle Yermük'teki gelişmeleri, bütün bunları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıdık, taşıyoruz. Sürecin de ciddi manada takipçisiyiz. Bütün bu attığımız adımlar hep vetoyla karşılık buldu, bunu da bilmenizi istiyorum."

Erdoğan, "Şişli Belediyesine yapılan saldırı da manidardır. Bu bir senaryo mudur yoksa gerçekten bir karşı adım mıdır? Silahın oraya bırakılması anlamlıdır ve taranması anlamlıdır. Bununla ilgili emniyet teşkilatımız yoğun bir şekilde takibini sürdürmektedir" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyini kuruyoruz Bu mekanizma, İran ile ikili ilişkilerimize kuşkusuz yeni bir ivme kazandıracaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber