40 yıldır müzisyenlikle geçiniyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2014 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
40 yıldır müzisyenlikle geçiniyorlar

8 çocuk babası Abdullah Ayazgök ve 7 çocuk babası Abdurrahman Aydınlık, kentin tarihi mekanlarında darbuka ve keman çalarak ailelerinin geçimlerini sağlıyorlar. Darbuka çalmayı küçük yaşta öğrendiğini belirten 64 yaşındaki Abdullah Ayazgök ile keman çalan 60 yaşındaki Abdurrahman Aydın, 40 yıldır sürekli birlikte çaldıklarını ifade ettiler. Tarihi Gümrük Hanı'nda dinleyenlerin büyük beğenisini toplayan müzisyenler, genellikle bölgenin yöresel türküleri ile Türk sanat müziği eserleri seslendirdiklerini dile getirdiler. Tarihi mekanların yanı sıra düğünlerde ve organizasyonlarda da çaldıklarını belirten Ayazgök ve Aydın, günlük 20 ila 200 TL arasında para kazandıklarını ifade ettiler.

İlginç olaylarla karşılaştıklarını belirten Ayazgök ve Aydın, "Nereden talep ve teklif gelirse orada çalışıyoruz. Biz küçük yaşımızda çalmayı öğrendik. Bu yaşa kadar çalarak, türkü söyleyerek ekmek paramızı kazanıyoruz. Boş zamanlarımızda ise tarihi mekanlarda kalabalık alanlarda mini konserler veriyoruz. Bazen 20 TL kazandığımız da oluyor. Bazen ise tek kişi tek seferde 200 TL para verdiği oluyor" diye konuştular.

Konserin ardından tüm masaları tek tek dolaşan Ayazgök ve Aydın darbukaya atılan paraları toplarken, isteyenlere ise masanın başında özel konser verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber