Kapıkule'deki Tır'ları dozvola krizi durdurdu

Kapıkule’de TIR geçiş belgesi olan dozvola krizi halen devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2014 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapıkule'deki Tır'ları dozvola krizi durdurdu

Türk TIR'cılar Bulgaristan tarafında Kaptan Andrevo sınır kapısında beklerken, Türkiye'den gidecek TIR'lara da dozvola verilmediğinden bekliyorlar.

Uluslararası taşımacılıkta kullanılan dozvola olarak adı geçen TIR geçiş belgesi Bulgaristan ile Türkiye geçişlerinde sorun olmaya devam ediyor. Bulgaristan tarafının bu yüzden Türk TIR'larını kendi topraklarına almadığı iddia edildi.

Kriz dolayısıyla geçişler Bulgaristan tarafında dururken Bulgaristan'a da Kapıkule tarafından Türk TIR'ı geçemiyor. Kapıkule'de bekleyen Türk TIR'cıları soruna bir an çözüm bulmaları yönünde görüş bildirdi. TIR şoförü Cihan Uludağ sık sık Kapıkule'de Bulgaristan kaynaklı sorun yaşadıklarını ifade ederek, dozvola konusunda da ne olacağı belli olmadığını söyledi.

Halil Kendir adlı TIR şoförü de, "Biz şoförüz, biz bir şey yapamıyoruz. Bulgaristan 3'üncü ülke dozvolasını az veriyor diye tutuyor misilleme yapıyor. Türkiye'den bir tane yetkili burada neden böyle oluyor diye sorgulamıyor. Hepsi düşmüş koltuk davasına, ulaştırma bakanlığı el atacak, bütün firmalar toplanacak bu işi kökten çözecekler. Benim aracımda taze balık yüklü, gelmişim buraya çakılmış kalmışım, yazık günah değil mi? Türk TIR şoförleri sahipsizdir" dedi.

Türk TIR şoförleri yaşanan sorunun çözüme kavuşmasını bekliyorlar. Soruna çözüm bulunana kadar Türk TIR'ları Kapıkule'de beklemeye deva edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber