AA'da toplu sözleşmeye Yargıtay onayı

Yargıtay 22. Dairesi Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde toplu sözleşme yapma yetkisinin Medya-İş'e verilmesi yönündeki mahkeme kararını onadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 18:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AA'da toplu sözleşmeye Yargıtay onayı

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Yargıtay 22. Dairesi'nin Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde toplu sözleşme yapma yetkisinin Medya-İş'e verilmesi yönündeki mahkeme kararını onadığını bildirdi.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, sendikalarının AA Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde toplu iş sözleşmesi yapmak üzere 27 Kasım 2012'de tespit yazısı gönderilmesine Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) dava açtığını anımsatarak, TGS'nin açtığı bu davanın bir süre önce Ankara 9. İş Mahkemesi tarafından reddedildiğini belirtti.

Sonraki süreçte Yargıtay'a taşınan davanın, Yargıtay 22. Dairesi tarafından incelendiğini hatırlatan Eser, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yargıtay 22. Dairesi, AA Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde toplu sözleşme yapma yetkisinin Medya-İş'e verilmesi yönündeki mahkeme kararını onadı. İşte bu zafer, tamamıyla Anadolu Ajansı'nın cesur, azimli ve kararlı olan çalışanlarına aittir. 9 Mart 2012'de yola çıktığımız günden itibaren bizlere destek veren ve yanımızda olan tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ederiz. Yaklaşık olarak 1 yıldan beri toplu iş sözleşmemizin önüne engel koyan emek düşmanı TGS artık Anadolu Ajansı çalışanları üzerinden siyaset yapamayacaktır."

Türk basını için 92 yıldır haber üreterek öncü bir rol üstlenen Anadolu Ajansı çalışanlarının toplu iş sözleşmesi yapabilmesi önünde hiçbir engelin kalmadığını belirten Eser, açıklamasında şunları belirtti:

"Kuruluşumuzda söylediğimiz her şeyi bir bir yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kuruluşumuzda da söylediğimiz gibi amacımız, medya, alın teri, dayanışma, insan hakları, özgürlükler ve Türkiye ortak paydasında herkesi kucaklamak ve birlikte mücadele etmek olacaktır. Bizler, üyelerimizin sendikal haklarının ve çalışma koşullarının güvence altına alındığı, meslek etiğinin öne çıktığı bir medya istiyoruz. Medya-İş ailesi olarak tüm basın çalışanlarını sendikamız çatısı altında birlikte hareket etmeye davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber