İl dışı atamalar öğretmenleri çileden çıkardı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Mayıs il dışı atama başvurusunu bekleyen tüm öğretmenler büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Yıllardır bulunduğu yerden atanma hayali kuran öğretmenler elektronik başvuru yapmak üzere MEB ilsisten girdiklerinde şoke oldular. Zaten il içi atamalarla il dışı atamaların aynı anda yapılmaması nedeniyle mağdur olan il dışı atama bekleyen öğretmenler bir de Bakanlığın sürpriziyle ikinci kez yıkıldılar.

İl içi atamaların daha önce yapılması puanı düşük bile olsa il içi tayin isteyen öğretmenlere büyük avantaj sağlamaktadır.

Mesleğe yeni başlamış bir öğretmen bile il içi atamayla en gözde bir okula yerleşebilmektedir ama emekliliği gelmiş bir öğretmen il dışı tayin istediğinde o il içi tayin isteyen öğretmenin boşalttığı okulu bile isteyememektedir.

İstisnasız tüm il dışı tayin isteyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan daha adil,il dışı ve il içi tayin isteyen öğretmenler arasında ayrım yapmayan bir atama sistemi beklemektedir.

Ayrıca şu anda il dışı tayin isteyen öğretmenler Bakanlık'tan ikram değil, sadece tüm il ve ilçelerdeki açık kadroları gerçek manada ilan etmesi ve ilsiste listelere eklemesini beklemektedir. Bu şeffaf olmanın bir gereğidir ve ancak böyle yaparsa şaibeden kurtulacaktır.

Haber Gönder yoluyla haberi yazsan: DOLPHIN-2

Forumdan başlıklar

İl dışı atamaları mahkeme temizler

İl dışı atama rezaleti

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber