Çocuğunun mezarını kaybetti

Antalya'da 40 yıl önce kaybettiği oğlunun mezarının yol çalışmaları nedeniyle yerinin değiştirildiğini öne süren anne çocuğunun mezarını bulamadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuğunun mezarını kaybetti

Antalya'da 40 yıl önce kaybettiği oğlunun mezarını yerinde bulamayan anne, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne başvurdu Yol yapım çalışmaları sırasında bazı mezarların yerlerinin değiştirildiği belirtildi. Tüm aramalarına rağmen çocuğunun mezarını bulamadı.

"KİMSE BİZE BİR ŞEY DEMEDİ"

Anne Fatma Göçgel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da 40 yıl önce, 3 aylıkken kaybettiği oğlu Mehmet Göçgel'i Duraliler Mezarlığı'na defnettiklerini anlattı. Mezarı ziyaret etmek için geldiklerinde Duraliler Mezarlığı'nı yıkılmış halde bulduklarını belirten Göçgel, "(Buradan yol geçecek) diye tüm mezarlar diğer mezarlığa taşınmış. Fakat bize kimse haber vermedi. En son 6 ay önce ziyarete geldik. Şuan çocuğumun mezarını bulamıyoruz" dedi.

"GELDİĞİMİZDE BİR TANA MEZAR GÖRMEDİK"

Elvan Göçgel ise kardeşinin mezarının kendilerine haber verilmeden yerinden kaldırıldığını öne sürdü. Göçgel, "Bize bu taşıma işlemiyle ilgili haber verilmedi. Buraya geldiğimizde bir tane dahi mezar göremedik. Şuan ne yapacağımızı bilmiyoruz. Benim kardeşimin mezarı kaybolmuş durumda" diye konuştu.

MEZARLIKLAR YOL NEDENİYLE TAŞINMIŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Aşur İbat ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Duraliler Mezarlığı'nın bulunduğu yerden geçecek yol nedeniyle taşındığını bildirdi. Mezarların taşınma işlemi nedeniyle 6 aydır basın yoluyla duyuru yapıldığına değinen İbat, "Ayrıca muhtarlarla da haber verildi. Buradan yaklaşık 2 bin mezar taşındı. Ancak mezarı kaybolan vatandaş bize herhangi bir başvuru yapmadı" dedi.

Fatma Göçgel ve mezarlık görevlileri, yıkılan ve yeni yapılan alanda Mehmet Göçgel'in mezarını aradı ancak çalışmalardan sonuç alınamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber