Bakan Yazıcı: Bu seçimler geleceğin anketi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 30 Mart'taki yerel seçimlerin, Türkiye'nin geleceğine yönelik büyük bir anket niteliği taşıdığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yazıcı: Bu seçimler geleceğin anketi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 30 Mart'taki yerel seçimlerin, belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclisi seçimi olduğu kadar Türkiye'nin geleceğine yönelik büyük bir anket niteliği taşıdığını söyledi.

Rize'deki temaslarını sürdüren Bakan Yazıcı, partisinin Ardeşen İlçe Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin duruşu olan bir parti olduğunu belirtti.

AK Parti'nin Türkiye'nin siyasi hayatının merkezinde bir parti olduğunu dile getiren Yazıcı, "İnsanı gözetmeyen hiçbir oluşumun başarı şansı yok. AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarının merkezinde insan merkezli duruşu vardır. Bu duruşumuz, teşkilat çalışmalarında da aynıdır. Adaylık çalışmalarını sürdürürken kongrelerde hep bu duruşu dikkate alıyoruz. Biz kimliği de olan bir partiyiz. Kimliği muhafazakar, demokrat bir partiyiz" diye konuştu.

Herkesin AK Parti çatısı altında siyaset yapabileceğini dile getiren Yazıcı, "AK Parti'nin tüzüğünü benimsediğini, önemsediğini ifade eden her bireyin, herkesin partiye katılma hakkı var. Hiçbirimizi "şu partiliydi, bu partiliydi" diye öteleyemeyiz. Bu, AK Parti'nin siyaset anlayışına aykırıdır. İki istisna var. Arsız olan, hırsız olan buraya giremez. Dolayısıyla arkadaşların geçmiş yıllara dair deneyimleri, siyasi kazanımlarıdır" ifadelerini kullandı.

Adaylık sürecinde çok değişik yöntemlerle çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Yazıcı, "Aday belirlendikten sonra herkesin o adayın etrafında, önünde, arkasında birleşmesi gerekiyor. Bizim başarımızın altında yatan gerçek bu. Biz, siyaseti kolektif olarak yapılan bir hizmet anlayışı olarak görüyoruz. Siyaset bireysel olmaz, kolektif akılla olur. Böyle sürdürüyoruz" dedi.

Bakan Yazıcı, yerel seçim sonuçlarının farklı değerlendirmelere, sonuçlara kapı aralayacak, zemin hazırlayacak durumda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu seçim, belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclisi seçimi olduğu kadar Türkiye'nin geleceğine yönelik büyük bir anket niteliği taşımaktadır. Hükümetimizin önünde, yaptıklarına ilave hedefleri, projeleri var. Gerçekten, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı gece gündüz demeden, yurt içinde, yurt dışında koştururken yeniden büyük Türkiye hedefine hızla yönelen bir Türkiye var ama bunu istemeyenler var. Her kesimiyle kaynaşmış, milletin bütün fertlerinin Hazreti Adem'den bu yana var olan kardeşliklerini daha da güçlü hale getirmiş, varlıklarını paylaşan, sıkıntılarını da paylaşan böylesine kaynaşmış bir toplum olma noktasında, 30-40 yıldır süren sorunları da tasfiye edecek bir proje üzerinde yoğunlaşmışken bu hedefe varmayı istemeyenler var. Türkiye'nin devasa projelerini istemeyenler var."

- "AK Parti hükümeti, 150 yıllık hayalleri gerçekleştirmiştir"

AK Parti hükümetinin 150 yıllık hayalleri gerçekleştirdiğini vurgulayan Yazıcı, "Bunlardan biri Ovit Tüneli'dir. Marmaray yaptık, yılların hayali. Havaalanı, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşümler... Peki ne isteniyor? Bunlar olmasın, Türkiye'de gerçekleşmesin. Bunları AK Parti gerçekleştiriyor. Ne yapalım 'bunları sendeletelim' diyorlar. Çok dikkatli olalım. Bilerek veya bilmeyerek Türkiye'nin önüne takoz olmaya alet olacak insanları uyaralım, gözümüz açık olsun. Bizim sevdamız büyük Türkiye, sevgimiz aziz Türk milleti" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, buradaki toplantının ardından Fındıklı ilçesine geçerek seçim irtibat bürosunu açılışını yaptı. Yazıcı, burada tulum eşliğinde horon oynadı.

Yazıcı, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Toplantısı'na katıldı. Toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber