Yurtta kalan öğrencilere sağlık taraması/ Video

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında "Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında Kalan Öğrencilere Sağlık Taraması Yapılmasına Dair Protokol" imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2014 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı Büyük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldı.

Bakan Kılıç, törende yaptığı konuşmada, sağlık taramasının gönüllük esasına dayalı olarak gerçekleştirileceğini belirterek, uzmanların özellikle göz, diş ve cilt hastalıkları noktasında öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda 300 binin üzerinde öğrencinin kaldığını ifade eden Kılıç, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en önemli dikkat etmeleri gereken konuları sağlık oluyor. Tıpta erken teşhis önemli. Bu noktada genç yaşta çok basit destekle giderilebilecek bazı sağlık sıkıntıları böylece gelecek için önlenmiş olacak" dedi.

Kılıç, tarama ile ilgili sonuçların kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Protokolde tarama ile alakalı elde edilecek bilgilerin kesinlikle üçüncü kurum ve şahıslarla paylaşılmayacağı noktasında hüküm var. Hasta, hekim arasındaki bir ilişki. Gönüllük esasına dayalı, katılmak isteyen katılacak. Buradaki amaç bir rehberlik, mümkünse erken tespit edilen bir sıkıntı olursa bunun ilerlememesi noktasında destek olmak. Öğrenciler, burada elde edilen sonuçları aileleriyle kendileri paylaşmak isterlerse bu onların bileceği bir konu."

- Şike davası

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasında yeniden yargılanma talep etmesiyle ilgili soru üzerine ise "Bu tamamen hukiki bir konudur. Yargılanmayla alakalı bir taleptir. Dolayısıyla bizim alanımız değil, tamamen adaletin, hukukun alanıdır. Buradaki çalışmaların nasıl devam edeceğini hep beraber göreceğiz. Bunun sonucunda da nasıl bir yola girileceği o çalışmaların sonucunda belli olacaktır" diye konuştu.

MÜEZZİNOĞLU PİLOT İLLERİ AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay Kılıç ile devlet yurtlarında kalan öğrencilerimizin sağlığı için önemli bir çalışmaya imza attık.

Başlattığımız projeyle YURTKUR öğrencilerinin sağlığını geliştirmek ve taramalar ile sağlıklarını korumayı amaçlıyoruz. Bu çalışmalar öncelikle pilot seçilen dokuz ilde, dokuz yurtta başlatılacaktır. Uygulamanın Başlayacağı Şehirler: Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Antalya, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ

9 ilde 18.000 öğrenciye göz, cilt ve diş taramaları gerçekleştirilecek ve gerek görüldüğünde bir üst kuruma sevkleri sağlanacaktır.

Ayrıca beslenme, fiziksel aktivite, hijyen ve sağlığın korunması konularında bir sunum yapılarak, danışmanlık hizmeti sunulacaktır.

Gençlerin bilgi almak istedikleri konular ve almak istedikleri sağlık hizmetleri için her iki Bakanlık yol gösterici olacaktır. Pilot uygulama sonrasında bu projeyi ülke geneline yaygınlaştırma çalışmalarına başlayacağız. Bu işbirliği ile toplumumuzun genel sağlık okur-yazarlık seviyesi artacak ve gelecek nesillerimiz daha sağlıklı olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber