Meclis'te yüksek tansiyon!

Araya vekillerin girmesiyle gerginlik yatıştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te yüksek tansiyon!

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile tartıştı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, BDP'nin önerisinin aleyhindeki konuşmasının başında, Hasip Kaplan'ın konuşmasından sonra Genel Kurul salonundan ayrılmasını ve sonra tekrar gelmesini eleştirdi.

Tayyar'ın sözlerine tepki gösteren Kaplan, yerinden ayağa kalkarak, Başkanvekili Sadık Yakut'tan Tayyar'ı uyarmasını istedi.

Tayyar, Kaplan'a konuşmasından sonra söz isteyebileceğini belirtirken, Kaplan'ın, Tayyar'a, "Alçak, pislik" dediği duyuldu. Tayyar da Kaplan'a, "Terbiyesizlik, ahlaksızlık yapma" diye karşılık verdi. Tayyar ve Kaplan arasındaki gerginliğin tırmanması üzerine Yakut, birleşime ara verdi. Bu sırada Kaplan'ın üzerine yürümek isteyen Tayyar'ı araya giren milletvekilleri durdurdu.

Aranın ardından konuşmasına devam eden Tayyar, "Bunların yaşanmasını arzu etmezdim. Şahsımı hedef alan ağır sözleri sahibine iade ediyorum" dedi.

Basın özgürlüğünün öteden beri Türkiye'de kötürüm yapıda olduğunu belirten Tayyar, medyanın yıllarca vesayetçi anlayışın kaldıracı gibi hareket ettiğini söyledi. Milliyet Gazetesi'nde muhabirlik yaparken dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın talimatıyla işten atıldığını belirten Tayyar, "Medya kendi iç hesaplaşmalarını siyasiler üzerinden yürütür. Hasan Cemal'in gazetesinden ayrılmasının ne Başbakan ile ne hükümetle uzaktan yakından ilgisi yoktur" diye konuştu.

Ergenekon ve Balyoz davası sürecinde gazetecilere dava açıldığını anlatan Tayyar, kendisinin de 4 ayrı davada 65 ay hapis cezası aldığını kaydetti. Tayyar, CHP sıralarına, "Bu memlekette her şeyi söylüyorsunuz ama darbeciden gazeteci yapan sizsiniz. Silivri'den buraya tünel kazdınız. Ben yıllarca gazetecilik yaptım jandarma istihbaratın göbeğinde akıl hocalığı yapmadım" diye seslendi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan Balbay, "Her şeye darbe demekten vazgeçin. Hakkında hapis istendi diye 'basın özgürlüğüne darbe' diyor. Ben 5 yıl demir parmaklıklar arkasında yattım" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise basın özgürlüğünün olmazsa olmaz kural olduğunu vurgulayarak, "Ama basın özgürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı'nda 'Bunlarla bu iş olmaz. Daha ne duruyorsunuz' demek, onlara yol haritası çizmek değildir. Bizim yaşadığımız darbenin en önemli unsurlarından biri, basının bazı demokratik olmayan kuvvetleri tahrik etmesidir" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Türkiye'nin basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 154. sırada olduğunu belirterek, "Başbakan'ın gazetelerde, televizyonlarda sansür görevlileri var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber