Üniversiteden adrese teslim ilan iddiası

İstanbul’da bir vakıf üniversitesinin araştırma görevlisi ilanında yer alan özel şartlar tartışma yarattı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteden adrese teslim ilan iddiası

Kullanıcılar twitterda 'aranan kişi belli mi? anlamına gelen yorumlar yaptı. Üniversiteden yapılan açıklamada ise, "Sözü edilen şartlar, araştırma görevlisinin sahip olacağı ve yetiştirileceği alana ilişkin şartları kapsıyor" dedi.

İstanbul'daki Maltepe Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı'na araştırma görevlisi almak için ilan verdi. Ancak, aranan özel şartlar tartışma yarattı. Twitter kullanıcıları 'aranan kişi belli' gibi yorumlar yaptı. Üniversiteden yapılan açıklamada ise, bu şartların halkla ilişkiler bölümü için 'normal' olduğunu söyledi. Yükseköğretim Kurulu Ortak Veri Tabanı'nda yayınlanan ilandaki özel şartlar bölümünde şu ifadeler yer aldı:

*Uluslararası ilişkiler ve AB lisans diplomasına sahip olmak

*Pazarlama iletişimi yüksek lisans diplomasına sahip olmak

*Halkla ilişkiler ve tanıtım doktora programına halen devam ediyor olmak.

Bu şartlar twitterda tartışma konusu oldu. Kullanıcılar, "Adını tam çıkartamadım, aramızdan biri mi?" gibi yorumlar yapıldı.

'Sahip olacağı özelliklere ilişkin şartlar'

Maltepe Üniversitesi ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, araştırma görevlisi ilanının YÖK onayıyla yayınlandığını belirterek, aranan özel şartların halkla ilişkiler bölümü için 'normal' olduğunu savundu. Üniversitenin açıklaması şöyle:

"Sözü edilen özel şartlar, araştırma görevlisinin sahip olacağı ve yetiştirileceği alana ilişkin şartları kapsıyor. Bu bağlamda halkla ilişkilerin, yeni dünya düzeninde uluslararası ilişkiler ve uluslararası diplomasinin gerektirdiği yeterlik ve yetkinliklerle örtüştüğü pek çok parametre vardır. Yine buradan hareketle, ülkelerin halkla ilişkileri tıpkı pazarlama iletişimi stratejilerinde belirlenen kıstaslar çerçevesinde yerine getirilmesi gereken misyonu da barındırıyor. Üniversitemizin halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü sadece ürün/hizmet tanıtımı ya da sadece kısıtlı alanda kamuoyu oluşturma gibi faaliyetlerin dışında 'ülkelerin uluslararası diplomaside halkla ilişkilerini yürütecek yaklaşımlarla', 'uluslararası mecralarda oluşturulacak ve yönetilecek kamuoyunun ülkelere pozitif ekonomik ve sosyal katkılarını' da göz önüne alarak eğitim hizmeti üretmeyi hedefliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber