AK Parti'den listelere özel koruma

AK Parti, yerel seçimlerde daha önce uygulamadığı ilginç bir yönteme başvurma kararı aldı. Genel Merkez’deki üst kurul tarafından belirlenen belediye başkan ve belediye meclis üyelik listeleri, geçmişte yaşanan isim değiştirme olayları ve sabotaj olasılıklarına karşı ‘parti müfettişleri’ eşliğinde seçim kurullarına teslim edilecek.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2014 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'den listelere özel koruma

Nuray BABACAN

Yarın ve pazartesi günü 81 ile daha önce il koordinatörü olarak belirlenen 81 parti müfettişi gönderilecek. Müfettişler il ve ilçe seçim kurullarına verilen listeleri, Genel Merkez tarafından gönderilenle tek tek karşılaştıracak, 'kaçak' isim olup olmadığını kontrol edecek. Asıl listeler, müfettiş vekillerin gözetiminde, il ve ilçe başkanlarının imzası ile ilçe ve il seçim kurullarına teslim edilecek. Daha sonra teslim edilen listeye ilişkin alındığı belgesi ve tutanakla birlikte milletvekili tarafından Genel Merkez'e iletilecek.

YSK İTİRAZLARI SONUÇSUZ

Ak Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı 2 itirazdan da sonuç alamadı. AK Parti'nin ilk itirazı, bir partiden aday adayı olan kişinin, bir başka partiye geçmesinin önlenmesi için oldu. Parti, aday adaylarının bağımsız olarak seçime girebileceğini ancak başka bir partiye geçemeyeceğini iddia etti. YSK, bu başvuruyu reddetti. Partinin 2'nci itirazı ise 'sahte seçmen yazımı' konusunda oldu. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde tespit edilen bir olayla ilgili parti önce ilçe seçim kuruluna, ardından da YSK'ya itiraz etti. Kolluk kuvvetlerinin listelerle ilgili tespit yapmadığı da iddia edildi. Ancak bu başvuru da reddedildi. AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, 1300 kişinin ikamet etmedikleri yerde seçmen yazıldığını belirterek, bu kararları manidar bulduklarını ve YSK'nın tavrında 'tuhaflık' olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber