Müezzinoğlu: Spor hastanesini ülkemize kazandıracağız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk sporcu Seyithan Akbalık’ın için sporcuların sağlık muayenelerinin çok daha ileri, çok daha duyarlı yapılması gerektiğini bu hadisenin bir kere daha gösterdiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2014 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: Spor hastanesini ülkemize kazandıracağız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışma ziyareti ile Türkiye'ye gelen Tacikistan Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Nusratullo Salimov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu İstanbul'daki patlamaya ilişkin, "Dünkü olaydan sonra yaralıların bir kısmı ayakta tedavi edildi bir kısmı müşadeye alınarak tedavi edildi. Bir vakamız sadece ciddi vakaydı. Onunda tedavisi devam ediyor" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, "Taksim İlk yardım hastanesi şuanda Gaziosmanpaşa da hizmet verdiğini belirterek, " Taksim İlk yardım Hastanesi yeniden projelendirilip, değerlendirilip ihale sürecini inşallah en kısa zamanda süreci işletip başlatacağız" şeklinde konuştu.

'Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonasına katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın kalbinde ritim bozukluğu olduğu tespit edildi. Bu durum da nasıl lisans aldı?' sorusuna Bakan Müezzinoğlu şöyle cevap verdi:

"Bir genç sporcumuzun 21 yaşında hayatını kaybetmiş olması bizim içinde ülkemiz içinde üzücü bir durum. Ben ailesine sabırlar diliyorum, genç sporcumuza Allah rahmet eylesin diyorum. Özellikle sporcularımızın sağlık kontrollerinin ve sağlık kontrollerinin çok daha ileri düzeyde ileri duyarlılıkla yapılması gerektiğine inanıyoruz. Sporcumuzun raporları, hekim değerlendirmelerini incelemiş değilim. Sporcu hastanesi, spor hastanesi inşallah ülkemize ileri teknoloji, bilimsel değerlendirmelerin olduğu bir spor hastanesini de ülkemize kazandıracağız ama amatör ve milli sporcularımızın sağlık muayenelerinin çok daha ileri çok daha duyarlı yapılması gerektiğini de dünkü hadise bize bir daha gösterdi. Bundan sonra süreç ile ilgili doğal olarak da gençlik spor bakanlığımızda yeni bir değerlendirme yaparak bütün sporcularımızın genel sağlıkla ilgili yeni bir değerlendirme sürecini başlatmakta yarar olduğu kanaatindeyim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber