'Dini mesajlı trafik rehberi' TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Beyoğlu Belediyesinin hazırlattığı trafik rehberiyle ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e "Her isteyen kendi dünya görüşüne göre rehber hazırlattırıp, öğrencilere dağıtabilir mi?" diye sordu.

CHP'li Çerçioğlu, Bakan Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Beyoğlu Belediyesinin ilköğretim öğrencilerine dağıtmak için hazırlattığı "Resimli Trafik Rehberi"nde, "(Trafik kazaları kader değildir) teraneleri, bizim inançlarımıza aykırı" ifadelerine yer verilerek, "takdiri ilahi" denildiğini vurguladı.

Çerçioğlu, "Beyoğlu Belediyesi, trafik rehberini hazırlarken, Talim ve Terbiye Kurulundan, çalışmasına onay istedi mi? Her isteyen, kendi dünya görüşüne göre rehber hazırlattırıp, öğrencilere dağıtabilir mi?" sorularını yöneltti. Çerçioğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Belediye tarafından kamu hizmetinin verildiği bir alanda sorumsuz davranan bu kişilerin tutumlarını tasvip ediyor musunuz?

Çocukların trafik kurallarını öğrenmesi amacıyla dağıtılacak rehberi, kendisini 'hoca' ve 'ilahiyatçı' olarak isimlendiren Halis Ece'nin hazırlaması doğru mu?
Beyoğlu Belediyesi tarafından 10 bin adet basılarak çocuklara dağıtılan kitabı toplatmayı düşünüyor musunuz?"

KAMACI'NIN SORUSU

CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı da soru önergesinde, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya, "Öğrencilere dağıtılan bu tür kitaplarla ilgili denetim nasıl yapılmaktadır; bu olayın sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılması düşünülüyor mi?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber