Çelik: Her yıl 50 milyar liralık sağlık yatırımı yapılıyor

"Türkiye'de her yıl 50 milyar liralık sağlık yatırımı gerçekleşiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2014 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Her yıl 50 milyar liralık sağlık yatırımı yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de her yıl 50 milyar liralık sağlık yatırımı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Çelik, Şanlıurfa temasları kapsamında Karaköprü Ağız ve Diş Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda Türkiye'de ve Şanlıurfa'da güzel hizmetler yapıldığını söyledi.

Hastanenin temel atma merasiminin, civardaki nüfus yoğunluğuna bakıldığında geç bile kaldığını belirten Çelik, kısa süre önce de Eyyubiye bölgesine hizmet edecek bir hastanenin daha temelini attıklarını anımsattı.

Siverek ve Viranşehir'deki hastanelerin de vatandaşın hizmetine sunulduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Hem burada hem de diğer birçok yerdeki ağız ve diş sağlığı merkezlerimiz önemlidir. Aslında sağlık, ağız ve diş sağlığı ile başlar. Hükümetimiz döneminde Sağlık Bakanlığı bünyesinde çok yaygın bir şekilde bu hizmet alanlarının açıldığını bilmenizi istiyorum. Sağlık, Türkiye'de yatak kapısıydı, çok şükür şifa kapısı haline geldi. Eski rakamla 8 katrilyon lira harcanan sağlığa şuanda 50 katrilyon gibi bir kaynağın tahsis edildiğini bilmenizi istiyorum. Türkiye'de her yıl 50 milyar liralık sağlık yatırımı gerçekleşiyor. Şanlıurfamızda da sağlık yatırımları hız almaya başladı."

Eyyubiye'de 550 yataklı hastanenin inşaatının sürdüğünü vurgulayan Çelik, bu yıl kentte bin 700 yataklı şehir hastanesinin temelinin atılmasının planlandığını kaydetti. Çelik, kentin uzun yıllar fiziki anlamda sağlık sorunlarını çözebilecek projelere imza atmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber