'ÖSS'de sorular zor olacak'

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, dün konuğumuzdu. ÖSS ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Yarımağan'a göre, sorular önceki yıllara göre biraz daha zor olacak. Özellikle ikinci bölüm soruları, adayları bir hayli terletecek.
Prof. Yarımağan, sınav giriş belgelerinin gönderildiğini de hatırlatarak, bu konuda, bu yıl ilk kez gerçekleşecek yeni bir uygulamanın da müjdesini verdi.

Adaylar, sınav giriş belgeleri gelmediğinde ya da kaybolduğunda, yenisini çıkarmak için Ankara'ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Oysa şimdi ÖSYM bürolarının bulunduğu, Türkiye genelindeki 180'e yakın noktadan yeni belgeler alabilecekler.

Prof. Yarımağan, müfredat dışından kesinlikle soru sorulmayacağını, başvuru sayısının da geçen yıla göre 100 bin azaldığını belirterek, "ÖSS'yi kazanmak bu yıl geçen yıla göre daha kolay olacak" dedi.

TED raporunun aksine, önümüzdeki yıllarda ÖSS başvurularının azalacağına dikkati çeken Prof. Yarımağan, adayların önümüzdeki üç haftayı bol bol soru çözerek değerlendirmelerini önerdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Yarımağan'ın ÖSS'ye yönelik ayrıntılı görüşlerini yarın akşam 20.00'de CNN Türk'teki Pozitif Eğitim programında izleyebilirsiniz...

ÖSS ve OKS adaylarına, Milliyet olarak, önümüzdeki haftadan itibaren büyük sürprizlerimiz var. Şimdiden hatırlatırız!..

abbas güçlü/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber