Polis, sahte vali yardımcısını arıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da, çeşitli şahısları telefonla arayarak kendisini Van Vali Yardımcısı Mustafa olarak tanıtan ve hasta bir kız çocuğunun tedavisine yardım edilmesi için bir banka şubesine para yatırılmasını isteyen dolandırıcı polis tarafından aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, Hacı Bekir Mahallesi'nde A.Ö, İpek Yolu Caddesi'nde A.Ç, Bahçıvan Mahallesi'nde oturan H.E ve S.O isimli şahısları aynı gün içerisinde telefonla arayan bir kişi, kendisini Vali Yardımcısı Mustafa olarak tanıtıp hasta olan bir kız çocuğunun tedavisi için 3 bin YTL'ye ihtiyacı olduğunu söyledi. Şahıs, yapılacak yardımın Ankara Akbank Şubesi 0058742-8 numaralı hesaba yatırılmasını istedi. Vatandaşların durumdan şüphelenerek konuyu Van Valiliği'ne bildirmesi üzerine yapılan araştırmada böyle bir yardım toplanmadığı tespit edildi. Araştırmada, belirtilen banka hesabının İ.A adlı şahısa ait olduğu belirlendi.

Bu arada, Şerefiye Mahallesi'ndeki işyerinde çalışan A.E. isimli şahıs da polise başvurarak, 16 Mayıs 2006 tarihinde kendisini vali yardımcısı olarak tanıtan bir kişinin kendisini telefonla arayarak, hasta olan kanserli bir kız çocuğun tedavisi için 3 bin YTL'ye ihtiyaç olduğunu söylediğini ve yardım için Ankara Yapı Kredi Şubesi'ndeki hesaba bin 18 YTL para yatırdığını bildirdi. A.E. olayın duyulmasının ardından dolandırıldığını anladığını kaydetti. Bu olayda da söylenilen banka hesabının H.D. adına çıktığı belirlendi. Polisin dolandırıcı olan faili meçhul şahsın yakalanması için konuyla ilgili tahkikatı sürdürdüğü kaydedildi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber