Vekiller Etik Kurul tarafından izlenecek

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etik Kurul tarafından izlenecek vekiller, TBMM'de korsan şov yapamayacak illerinin ürünlerini sergileyemeyecek. Küskünler, toplu girişimde bulunamayacak

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın hazırladığı Meclis İçtüzük Değişikliği Teklifi yasallaşırsa Meclis'e yeni imaj verilecek. Teklife göre, milletvekilleri oluşturulacak Etik Kurul tarafından izlenecek. Korsan şov apamayacak olan milletvekilleri, illerinin ürünlerini Genel Kurul'da sergileyemeyecek. 5 kişiden oluşan Etik Kurul, milletvekillerini adeta gözetleyecek. Kurul, soruşturmasını 15 gün içinde tamamlarken, hazırlayacağı raporu da, Divan Başkanlığı'na verecek. Milletvekiline gerekirse konuşma yasağı da getirilecek. Milletvekilleri her ayın ilk 20 günü çalışırken, son 10 günü çalışmayacak. Salı, çarşamba, perşembe çalışan Meclis Genel Kurulu, teklif yasalaşırsa pazartesi de çalışacak. Meclis Genel Kurulu'nun çalışma saatleri 15.00-19.00 yerine 14.00-19.00 olacak. Meclis Başkanı Bülent Arınç da, milletvekillerinin böylece daha çok çalışacağına işaret etti.

Teklifin yasallaşması ile birlikte milletvekilleri, Meclis'te korsan şov yapamayacak. Milletvekilleri, Meclis Genel Kurulu'nda oturumu yöneten Meclis başkanvekilinin izni olmadan hiçbir ürünü, materyali içeriye sokamayacak, gösteremeyecek. Teklif, listelere giremeyen küskünlere de geçit vermiyor. Seçimlerin yenilenmesi kararı ancak savaş nedeniyle geri alınabilecek. Böylece küskünler, seçimlerin yenilenmesi için toplu girişimde bulunamayacak. Anayasa değişikliği teklifleri de yeniden düzenlenecek. Buna göre, Anayasa değişiklik tekliflerinin birinci görüşmesinde teklifin tümü üzerinde görüşme açılacak ve maddelerine geçilmesi oylanacak. Maddelerine geçilmesi, üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun gizli oyuyla kabul edilmeyen teklif reddedilmiş olacak.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber