Bakan Çelik, okuldaki şiddetle ilgili konuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2006 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazetecilerin, "Okullardaki şiddet" ve TÜSİAD'ın, "Hükümet reformları bıraktı, dini konularla uğraşıyor" şeklindeki iddialarıyla ilgili sorularını "Geçiniz", "Okullardaki şiddetin önlenmesi için yeni reform var mı?" sorusunu ise "Her gün reform yapılmaz ki" diye cevapladı.

Ordu'da bir dizi açılışlarda bulunduktan sonra karayoluyla Samsun Çarşamba Uluslararası Havaalanı'na gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Vali Yardımcısı Raif Özener, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ve 3 ayrı okulun öğrencileri karşıladı.

Havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, 2 soruya "Geçiniz", bir soruya da "Her gün reform yapılmaz ki" cevabını verdi. Gazeteciler, Bakan Çelik'e, "Okullardaki şiddetin önüne geçilmesi için yasal düzenleme yapılacak mı?" sorusuna "Geçiniz" dedi. TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'nın, "Hükümet reform yerine dini konularla ilgileniyor" demesinin doğru olup olmadığı sorusuna "Onu da geçiniz" diyen Çelik, "Şiddetle ilgili eğitimde yeni reformlar var mı?" diye sorulunca şu cevabı verdi:

"Geldiğimiz günden beri yeni reformlar yapıyoruz. Her gün reform yapılmaz ki. Reform böyle ekmek peynir gibi bir şey değil ki. Türk milli eğitimi büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bunu yakından izlerseniz görürsünüz. Daha sonra Samsun'a geleceğim. O zaman kapsamlı olarak konuşuruz."

Kendisine gül veren öğrencilere "Kaçıncı sınıfa gidiyorsunuz?" diye soran Bakan Çelik, "Ortaokul 1. sınıf" cevabını alınca, "Öğrencilerimiz bile hala ilköğretim sistemine alışamadı" dedi. Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEY-DER) temsilcilerinin Osmanlı tuğrasını da içeren bir şekerlik hediye ettiği Bakan Çelik, "Bu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kayıtlı mı?" diye espri yaptı.

Çelik daha sonra kendisini karşılayan protokol ile birlikte yediği yemeğin ardından Onur Air'e ait uçakla 14.35'te İstanbul'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber