Bu illere sağanak yağış uyarısı

Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2014 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu illere sağanak yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Karadeniz ve İç Anadolu'da hissedilir derecede (4 ila 6 derece) olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve batısı ve Sinop çevrelerinde ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve batısı ve Sinop çevrelerinde ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Öğle saatlerinde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber