Gül: TSK içinde yanlış yapan tasfiye olur

Cumhurbaşkanı Gül, TSK içindeki 'paralel'lerle mücadele için 'Yanlışlar görmezden gelinemez' dedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 04 Mayıs 2014 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül: TSK içinde yanlış yapan tasfiye olur

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yurt gezileri kapsamında dün Bartın'daydı. Valilik ve belediyeyi ziyaret eden Gül, gazetecilerin soruları üzerine gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı, TSK'da paralel yapılanma olduğu ve bunların tasfiye edileceğine dair haberin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Türkiye hukuk ülkesidir. Yanlışlar, çeşitli yapılanmalar ve faaliyetler olabilir. Nitekim telefon dinlemeleri, son dönemde ortaya çıkan çeşitli hususlar... Bütün bunlarla mücadeleler hukuk devletinde hukuk çerçevesinde olur. MGK da hukukla bağlı bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa'nın ve kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmezden gelinemez ama yanlışlarla da mücadeleler hukuk çerçevesinde olur."

Suçu olmayan insanlara gelişi güzel herhangi bir işlemin söz konusu olamayacağının altını çizen Gül, "Yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir" diye konuştu.

GÜNÜ GELİNCE DUYARSINIZ

AK Parti'deki üç dönem kuralının devamı ve Köşk seçimiyle ilgili "Seçim takvimi işliyor. Tartışmalar da tabii" diyen Abdullah Gül, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan ile kendi aramızda bu konuları konuştuk. Onu söyleyeyim. Günü gelince yapılacak açıklamaları duyarsınız."

Basın özgürlüğüne ilişkin soruya Gül, "Basın özgürlüğü demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden biridir. Bu yöndeki eleştirileri dikkate almamızda fayda var. Önemlidir, çünkü Türkiye'nin herhangi bir şekilde başarılarını gölgeletmemek gerekir" karşılığını verdi.

DENGELERE İYİ BAKMAMIZ LAZIM

Cumhurbaşkanı, Amasra'ya termik santral yapılmasını destekleyip desteklemediği sorusunu ise şöyle cevapladı: "Buralar cennet gibi. Bir taraftan kalkınma, bir taraftan çevreyi koruma. Dengelere iyi bakmamız lazım. Kategorik olarak evet, hayır demem doğru olmaz."

BARTIN İLK DEFA CUMHURBAŞKANI GÖRDÜ

Abdullah Gül, 1991'de il olan Bartın'ı ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı oldu. Hükümet Caddesi'nde yürüyüş yapan Gül, halkla selamlaştı. Belediyeyi de ziyaret eden Gül, "Hava, deniz güzel ama çevreye yakışan bir yapılanma olmazsa insanlar gelmez. İmar faaliyetlerinizi bu çerçeve içinde yapın" tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber