Komisyon savcı gibi çalışacak

Meclis'te eski 4 bakanla ilgili soruşturma komisyonuna seçilecek isimler, savcılık gibi çalışacak. Komisyon üyeleri görüş bildirmeyen milletvekilleri arasından seçilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Mayıs 2014 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komisyon savcı gibi çalışacak

KEZBAN BÜLBÜL

TBMM Genel Kurulu'nda eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili soruşturma önergeleri dün sabaha kadar sürdü. 16 saat süren görüşmede AK Partili vekillerin verdiği soruşturma önergesi kabul edilerek, tek bir Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyon iki ay süreyle savcılık gibi çalışacak, delil toplayacak, kamu kurumlarından bilgi ve belge isteyebilecek. İddialarla ilgili kişileri, tanıkları, bilirkişileri dinleyebilecek. Komisyon, haklarında soruşturma yürütülen eski bakanların savunmalarını alacak. Komisyonun çalışmaları için 2 aylık süre yetmezse 2 ay daha uzatılabilecek.

KONUŞMAYAN VEKİL

Komisyon 15 üyeden oluşacak ve soruşturma önergesinde imzası olmayan, komisyonun araştıracağı iddialar konusunda görüş belirtmemiş milletvekilleri arasından belirlenecek. Komisyonda 9 AK Parti, 4 CHP, 1 MHP ve 1 BDP'li vekil yeralacak.

Gizli çalışma

Soruşturma Komisyonu çalışmalarını gizli yürütecek, bilgi veremeyecek. Komisyonun çalışma ve toplantılarına kendi üyelerinin dışındaki milletvekilleri katılamayacak.

Meclis karar verecek

Komisyon hazırlayacağı raporu Meclis'e sunacak. Görüşmelerin ardından gizli oylama yapılacak. Bakanların Yüce Divan'a kararını Meclis verecek. Oglu hakkında takipsizlik kararı verilen Erdoğan Bayraktar'a ilişkin dosyanın ise komisyon tarafından ayrılması bekleniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber