Dijital imza ormanların kaderini değiştirdi

Pendik Belediyesi, ruhsat işlemlerini kâğıttan kurtarıp dijital ortama aktardı. E-imza (dijital imza) uygulamasına geçen belediye, iki yılda 150 bin ton kâğıt tasarrufu sağlayarak 10 bin ağacı kurtardı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Mayıs 2014 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dijital imza ormanların kaderini değiştirdi

ERCAN ÖZTÜRK

Belediyecilik alanında bir ilke imza atan Pendik Belediyesi, ruhsat işlemlerinde kağıt kullanımını rafa kaldırdı. E-imza (dijital imza) uygulamasını başlatan Pendik Belediyesi, kağıt tasarrufunda inanılmaz rakamlara ulaştı. Yapı denetim firmaları ve proje müellifleri artık belediyeye sundukları yapı projelerini e-imzayla imzalayıp teslim ederken, belediye de projeleri e-imzayla onaylayarak kalın proje ozalit çıktıları yerine CD, flash disk (harici bellek) veya e-mail yoluyla müelliflere teslim ediyor.

BELGELER FLASH DİSKTE

Başvuru sahiplerinin artık klasörler dolusu dosya ve kağıt yerine bir flash diskle Pendik Belediyesi'ne gelmeleri yetiyor. Örneğin üç yüz daireli bir yapının inşaat ruhsatı almak için gereken projeler bir masayı dolduracak kadar yer kaplıyordu. E-imza sayesinde sadece bir flash disk veya CD'ye atılarak teslim edilen onaylı projeler hem iş yükünü hafifletti hem de kurum arşivlerini belge yükünden kurtarıyor.

46 FUTBOL SAHASI KAĞIT

E-imza uygulaması sayesinde iki yılda toplamda 188 bin 600 metrekarelik proje kağıdından tasarruf yapıldı. Küçük bir hesaplama yapıldığında tasarrufu sağlanan kağıt yan yana serildiğinde 46 futbol sahasını kaplıyor. Bir ton kağıt ortalama 15 yetişkin ağaçtan üretilirken, iki yıl zarfında Pendik Belediyesi, e-imza uygulaması sayesinde büyük bir orman oluşturacak kadar ağacı kesilmekten kurtarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber