Çelik: Yönetmeliklere aykırı düzenleme yapılamaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yönetmeliklerde belirtilen, sınavlara "başı açık" girileceği yönündeki ibarenin değiştirilmesi için bir girişim ve çalışma yapılmadığını bildirdi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde "Türbanın yeni sınavı", "Türbana yeşil ışık mı" başlıklı haberler yayımlandığı belirtilerek, açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedildi.

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınavlar Dairesi Başkanlığı tarafından yılda 100'e yakın farklı niteliklerde sınav yapıldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu sınavların bir kısmının, sınav yapılması isteğinde bulunan özel ve resmi kurumların kendilerince gösterilen yerlerde ve kendilerince belirlenen şartlarda yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün sınavlar, sınavı yaptıran kurum için geçerli olan yönetmelikler esas alınarak yapılmaktadır. Hukuki olarak yönetmelikler yönergelerin üzerinde olduğu için yönetmeliklere aykırı düzenlemeler yapılamaz. Örgün eğitim kurumları ve kamu personeline yönelik sınavlarda adayların kılık-kıyafetlerini düzenleyen yönetmelikler gayet açıktır. Yönetmeliklerde belirtilen 'başı açık' ibaresinin değiştirilmesine yönelik bir girişim ve çalışma Bakanlığımızca yapılmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber