Sağlık ocaklarında türban 'serbest'

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki sağlık ocaklarında 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği' ihlali yaşanıyor. Kamusal alanlarda türbanla çalışmanın yasak olmasına rağmen, İstanbul'da birçok Sağlık Ocağı'na türbanlı sorumlu hekimler atandı. Bu hekimler Anayasa Mahkemesi'nin ve AİHM'nin kararına rağmen, türbanlarıyla hizmet veriyor.

ATAYAN CEZALANDIRILMIŞTI

Fatih Çarşamba'daki sağlık ocaklarının tamamında türbanlı hekimler ve hemşireler görev yapıyor. Atamaları yapan İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, 2002'de başhekim yardımcısı olarak görev yaptığı Haseki Hastanesi'nde 'Kılık Kıyafet Yönetmenliği'ne aykırı görev yapanlara cesaret verdiği ve diğer sağlık kuruluşlarında yönetmeliğe aykırı görev yapan personelin de Bakar'ın görev yaptığı hastanede çalışma taleplerini artırdığı' gerekçesiyle 'aylıktan kesme cezası' ile cezanlandırılmıştı. Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi M. Nazım Danacı tarafından yürütülen soruşturmada Dr. Mehmet Bakar'ın idarecilik görevinden alınması ile bundan sonra idarecilik görevi verilmemesi kaydıyla başka bir kurumda görevlendirilmesinin yerinde olacağı ifade edilmişti.

Yasağa uymayan çok

'TUTUCU' semt olarak bilinen Fatih'in Çarşamba Mahallesi'ndeki Merkez Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi Dr. Hatice Daşdan, Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Dr. Türkan Aslan, Esenler Kazım Karabekir Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi Dr. Ruken Dişci, Esenler Kemer Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi Havva Çoşan Karabağ, Yenibosna Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi Dr. Fayrunissa Can, Göztepe Yüzüncü Yıl Sağlık Ocağı, Esenler Yüzüncü Yıl Sağlık Ocağı, Tepeüstü Sağlık Ocağı, Alibeyköy Akşemsettin Sağlık Ocağı, Yenibosna Çobançeşme Sağlık Ocağı, Edirnekapı Atik Mustafa Paşa Sağlık Ocağı, Vakıf Gureba Hastanesi Nöroloji Servisi'ndeki ve Haseki Pediatri Klinliği'ndeki bazı doktorlar da türban yasağına uymuyor.

Sigaralı türbanlı başhekim de tartışma yaratmıştı

UŞAK'TA Sağlık Bakanlığı'na bağlı İbrahim Keycek Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi'nin Başhekim Vekilliği'ni yürüten Pratisyen Dr. Fatma Nur Bozok'un elinde sigarası başında türbanıyla kameralara yakalanması türban tartışmalarını alevlendirmişti. Bozok, türban takmasına rağmen herhangi bir müdahaleyle karşılaşmadan görevini sürdürüyor. Bozok, Fatih Mahallesi'ndeki merkezde, mesai sırasında türbanını çıkarmıyor. Aynı merkezde görevli bazı hemşireler de görevlerini türbanla yapıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber