40 kişi demir ısırıp kurtulduk/ Video

Selahattin Şen, yanan ocakta 9 saat mahsur kaldı. 'Ağzınızı demire dayayıp, oksijen alın' talimatı verdi. Onu dinleyen 40 madenci ölümün kıyısından döndü!

Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Soma ilçesinde salı günü Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında meydana gelen facianın bilançosu giderek ağırlaşırken, madenden inanılmaz kurtuluş hikayeleri geliyor. İddiaya göre maden faciasında ölenlerin çoğu tecrübesiz işçilerdi. Olayın ilk anında panikle hemen çıkışa yönelen acemi işçiler karbonmonoksit gazından etkilenip hayatını kaybetti, tecrübeli işçiler ise madenin derinliklerine kaçarak hayatta kaldı.

9 saat mahsur kaldığı madende kendisiyle birlikte 40 kişinin hayatını kurtaran Selahattin Şen tecrübeli işçilerden biriydi. Arkadaşları arasında "Çavuş" olarak anılan Şen, nasıl kurtulduklarını A Haber'e şöyle anlattı:

"14:50 gibi yangın çıktı. Olayın ardından ayağın içini tamamen boşaltıp "kaçamak"a geçtik. 142 kişiydik. Saat 19:30'a kadar hiç bir şeyimiz yoktu. Ama sonrasında hava kesildi. Hava kesilince bizim olduğumuz yeri de duman basmaya, karbon monoksit yükselmeye başladı. Ayağın içine geçtik. Bizim çalıştığımız ayak mekanize olduğu için komple demirdi. Arkadaşlara 'Hepimiz bu konveyör oluklarının içine yatacağız. Ağzımızı bu demirlere verip buradan oksijen alacağız' dedim. Tüm arkadaşları ayağın içine götürdüm, demirleri ısırdık. Bir kısmı beni dinlemeyip aşağılarda daha iyi yer buluruz diyerek gitti. Bir emniyet şeridi astım. O şerit havaya göre kıpırdıyordu. Sürekli onu takip ettim. Saat 21:00'e doğru şeridin yönü değişmeye, hava gelmeye başladı. Ondan sonra kendimize geldik. Kurtarıcı ekiplerle yer yüzüne çıktık. Bizi kurtaran o demirleri ısırmamız oldu. Bu yöntemi madencilik okulundaki kursta görmüştüm."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber