Öğrenciler Anadolu Ajansını araştırarak öğrenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının 2006-2007 eğitim-öğretim yılında uygulamaya girecek Sosyal Bilgiler Programı kapsamında, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri, Atatürk'ün iletişime verdiği önemi ve Anadolu Ajansını (AA) araştırarak öğrenecek.

AA muhabirinin Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığından aldığı bilgiye göre, Büyük Önder Atatürk tarafından Milli Mücadele yıllarında 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girdi.

Talim Terbiye Kurulunun hazırladığı Sosyal Bilgiler programı kapsamında ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencilerine gelecek yıl verilecek İletişim ve İnsan İlişkileri ünitesinde öğrenciler, Atatürk'ün iletişime verdiği önemi ve Anadolu Ajansını araştırarak öğrenecek.

Öğrenciler, teorik ve bazı etkinliklerin yer alacağı ünite kapsamında, Milli Mücadele dönemi, Atatürk ve AA hakkında araştırma yaparak, gerekli bilgi, belge ve fotoğrafları toplayacak. Öğrenciler, AA hakkında araştırma yaparken gazetelerde çıkan AA mahreçli haber kupürlerini de keserek, hazırladıkları dosyalarına koyacak.

Daha sonra gruplar halinde çalışacak öğrenciler, toplanan bilgiler ışığında hazırlanan senaryoyla Milli Mücadele yıllarını, Atatürk'ün iletişime verdiği önemi ve AA'nın çalışmalarını temsili mini bir tiyatro ile canlandıracak.

Çalışmalar kapsamında öğrenciler topladıkları bilgileri birbirleriyle paylaşacağı için Milli Mücadele dönemindeki kitle iletişim araçlarının ne kadar önemli görevler üstlendiğini daha iyi kavrayacak.

 Öğretmenin vereceği Atatürk'ün AA ile ilgili genelgesini inceleyecek olan öğrencilerden ünite çerçevesinde "Atatürk'ün yerinde siz olsaydınız bu genelgeye neler yazardınız" sorusuna cevap vermeleri ve Milli Mücadele dönemindeki genelge ile karşılaştırmaları istenecek.

Yetkililer, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerine yönelik bu uygulamanın 2006-2007 yılında Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Hatay, Van, Bolu ve Kocaeli'nde 120 okulda hayata geçirileceğini belirterek, "2007-2008 eğitim-öğretim yılında ise kademeli geçişle genel uygulama yapılacak. Bütün ilköğretim okulu öğrencileri 7. sınıftan itibaren AA'yı ve Atatürk'ün iletişime verdiği önemi öğrenecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber