Müdürlere 'fişleme' iddiası

Antalya’da Soma faciası nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan öğretmen ve öğrencilerin, okul yöneticileri tarafından ‘fişlenmesi’ tartışma yarattı. Suçlanan okul yöneticileri iddiaları reddetti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mayıs 2014 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müdürlere 'fişleme' iddiası

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri anmak için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin 15 Mayıs'ta düzenlediği yürüyüşe ve 1 günlük iş bırakma eylemine katılan öğretmen ve öğrencilerin fişlenip fişlenmediği tartışılıyor.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Kepez Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Kınacı ve Müdür Yardımcısı Sabri Tosun'un, Aydın Kanza Parkı'nda yürüyüşe katılan öğrenci ve öğretmenleri belirlemeye çalıştığını söyledi.

Olayla ilgili müdür ve müdür yardımcısının alanda yer aldığı fotoğraflar da ortaya çıktı. 'Fişleme' yapmakla suçlanan Müdür Metin Kınacı'nı kendisini gören öğretmenlere, "Milli eğitim Müdürü gönderdi. Öğrencileri kandırıp buraya getirmişsiniz" dedikten sonra korteji incelediği ve ardından da oradan uzaklaştığı belirtildi.

'Tesadüfen gördüm'

Kepez Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Kınacı, hakkındaki iddiaları yalanladı. Kınacı, evinin Aydın Kanza Parkı'nın yakınında olduğunu ifade ederken, "Oradan geçerken tesadüfen gördüm. Yoksa kimseyi fişlemek için gitmedim" diye konuştu.

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ise tüm dünyanın büyük acı duyduğu, duyarlılık gösterdiği bu facia karşısında Antalya'da da duyarlılık gösteren öğrenci ve öğretmenlere yönelik Kınacı'nın davranışının bir 'cadı avı' olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber