40 ödüllü çeteci yüzbaşı

Haber Giriş : 07 Haziran 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atabeyler operasyonunda tutuklanan Özel Kuvvetler'de görevli pilot yüzbaşı Murat Eren'in 40 ödülü olduğu öğrenildi. Son ödülünü cezaevine girdiği için alamadı.

Atabeyler operasyonunda askeri ve sivil mahkeme tarafından tutuklanan pilot yüzbaşı Murat Eren, Mamak Askeri Cezaevinde ailesiyle ilk kez önceki gün görüştü. Asker olan baba Hikmet Eren emekli olunca, Konya'nın bir beldesinde MHP'den belediye başkanlığı yapmış. Daha çocukken asker olmak isteyen Murat Eren'i babası da Fen Lisesi'ni kazanmasına karşın Askeri Liseye göndermiş. Murat Eren'in Kara Harp Okulunu bitirdikten sonra ilk görev yeri Diyarbakır olmuş. 4 yıl sonra da, 1998 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na seçilmiş.

TATİLE GİDECEKTİ

Babası Hikmet Eren, oğlunun Özel Kuvvetler'de görev yaptığını, ne zaman nereye gittiği konusunda kendilerine bilgi vermediğini söylüyor. Görev gizli değilse yaşananları üstü kapalı anlattığını belirten Eren, "40'a yakın ödülü vardı, son iki görevindeki başarısı nedeniyle eşiyle birlikte yurtdışında tatil ile ödüllendirilmişti. Bu olaylar başına gelmeseydi 15 Haziran'da cezaevinde değil yurtdışında tatilde olacaktı. Gitmeden önce de kendisine üstün başarı belgesi verilecekti" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber