Tüzmen'e kötü haber: Danışmanı 'yasaklı' çıktı ve görevine son verildi

Haber Giriş : 07 Haziran 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşkadını ve CNR firmasının sahibi Ceyda Erem'le ilgili haberlerle son dönemde sıkıntılı günler geçiren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e bir kötü haber de Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan (BTK) geldi. BTK, yaptığı incelemede, Tüzmen'in bakan olmasının ardından Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna aldığı danışmanı Şükrü Öztürk'ün "devlet memurluğundan çıkarılmış" olduğunu belgeledi.

Öztürk'ün memurluk sicilini inceleyen müfettişler, Öztürk'ün Sağlık Bakanlığı'nda Şube Müdürü olarak görev yaptığı dönemde hakkında soruşturma açıldığını belirledi. 1998'de Ankara Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü olarak görev yapan Öztürk'ün, teknisyen Ö.B. ile 1997'de suç işlediği anlaşıldı.

Suçu sahtecilik
Müfettişler, Öztürk'ün, bir şirketin yaptığı bağışa karşı verilen makbuzun nüshalarına farklı miktarda bağış bedeli yazarak "haksız menfaat teminine yönelik evrakta sahtecilik" suçunu işlediğini saptadı.

Öztürk'e, Sağlık Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, 1 Eylül 1998'de, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesi uyarınca "devlet memurluğundan çıkarılma" cezası verdi. Öztürk'ün açtığı davalar da aleyhine sonuçlandı.

2003'te alındı
Buna rağmen Öztürk, Tüzmen'in bakan olarak göreve başlamasından kısa süre sonra, 6 Ocak 2003 tarih ve 407 sayılı onayla Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna alındı. Yasadışı görev yürüten Öztürk'ün Özel Kalem Müdürü olarak resmi evraka imza attığı tespit dildi.

Müfettişler, 3 yıldır aktif görev yapan Öztürk'ün yeniden devlet memurluğuna dönme olanağı bulunmadığını da belirtti. Dinçer de 5061 sayılı evrakla Öztürk'ün görevine son verildiğini Erdoğan'ın bilgisine sundu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber