SGK hizmetleri vatandaşın ayağına gidiyor

Cevdet Yılmaz, SGK Bingöl İl Müdürlüğü’ne tahsil edilen Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracı ile en ücra bölgede bulunan vatandaşlara SGK hizmeti götürüleceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2014 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK hizmetleri vatandaşın ayağına gidiyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, SGK Bingöl İl Müdürlüğü'ne tahsil edilen Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracı ile en ücra bölgede bulunan vatandaşlara SGK hizmeti götürüleceğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca SGK Bingöl İl Müdürlüğü'ne tahsil edilen Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi aracı açılış töreni düzenlendi. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Bingöl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Muzaffer Çakar, kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde Bakan Yılmaz'a çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Muzaffer Çakar, "Bu araçla sosyal güvenlik hizmeti gitmeyen ilçelerimize ve kırsal kesime bu hizmeti götüreceğiz. Kurumumuzun amacımız, hizmeti vatandaşların ayağına götürmektir" dedi.

"SGK SOSYAL DEVLET KAVRAMINI EN GÜZEL İFADE EDEN KURUMDUR"

Törende bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, SGK'nın önemine vurgu yaparak, "Geçmişte BAĞKUR, Emekli Sandığı ve SSK diye 3 ayrı koldan yürütülen hizmetler vardı. Dağınık bir yapı vardı. Bu kurumun kurulmasıyla bunlar tek çatı altında birleşmiş oldular. Ayrıca geçmişte kapsam dışı olan birçok kesim son 12 yılda kapsam alanına alınmış oldu. Sosyal güvenlik şemsiyemiz bütün toplumu kucaklar bir hale geldi. Aslında bu gelişmişliğin en güzel göstergelerinden bir tanesidir. Sosyal devlet dediğimiz kavramı en güzel ifade edildiği kurum aslında sosyal güvenlik kurumumuzdur. Bugün gerek emeklilere verdiği hizmetleriyle, gerekse sağlık alanında yaptığı çalışmalarla hepimizin hayatında çok önemli bir kurum" diye konuştu.

"MOBİL ARAÇ İLE HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR"

Mobil araç ile SGK hizmetlerinin vatandaşın ayağına gideceğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Diğer taraftan bu hizmetleri vatandaşın ayağına götürmek önemli. Daha önce ilçelerimizde bazı müdürlükler kurmuştuk. Özellikle belediyelerimizin bünyesinde vatandaş daha kolay bu hizmetlere ulaşsın diye ofisler açılmıştı. Şimdi de bu mobil araçla daha ücra köşelere bu hizmeti vatandaşın ayağına götürmüş olacağız" şeklinde konuştu. AK Parti hükümetinin hizmet anlayışının vatandaşa hizmet olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Bizim hükümet olarak da hep anlayışımız bu oldu. Hizmeti vatandaşın ayağına götürmek. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, kamu hizmetlerinde memnuniyeti arttırmak bizim için en temel politikalar. İşte bu araçla birlikte sosyal güvenlik hizmetlerimizde de etkinliğimizi daha da arttıracağız. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından mobil aracın açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, araç içerisinde incelemelerde bulundu. Teknik personelden bilgi alan Bakan Yılmaz, bilgi işlem teknolojileri kullanıldıkça daha ucuza daha kaliteli hizmetlerin vatandaşın ayağına götürüldüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber