Çalışmada, 3 farklı denetim birimi var

Çalışma hayatının denetimi reform bekliyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Mayıs 2014 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışmada, 3 farklı denetim birimi var

Resul Kurt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde 3 farklı denetim elemanı mevcuttur. Bunlar İş Müfettişleri, Sosyal Güvenlik Müfettişleri ve Sosyal Güvenlik Denetmenleri' dir.

Uluslararası düzenlemeler göz önüne alındığında Çalışma Hayatının denetiminin tek ve merkezden yapılmasının, denetimin etkinliğini ve kalitesini artırdığı görülecektir. ILO 81 ve 176 nolu sözleşmeler dikkatle incelendiğinde Çalışma Hayatında farklı farklı denetim elemanlarının olmadığı anlaşılacaktır. Bu nedenle, Maliye Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ve büyük etkinlik sağlanan "Vergi Denetim Kurulu" gibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili kuruluşu Sosyal Güvenlik Kurumundaki (İş Müfettişleri, Sosyal Güvenlik Müfettişleri ve Sosyal Güvenlik Denetmenleri) üç denetim biriminin tek çatı altında toplanması yönündeki taleplerin de dikkatle incelenmesinde fayda vardır.

İş güvenliği denetimi yapan müfettişlerin yeni mezunlardan seçilerek müfettişlik hiyerarşisi kapsamında yetiştirilmesi yanında piyasada 10 yıl iş güvenliği uzmanlığı yapmış A grubu uzmanların da sınavla iş müfettişi olma yolu açılmalıdır. Böylece piyasa tecrübesi de teftiş kuruluna ve denetimlere güç katacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber