Hava sıcaklığı 12 derece azalacak

Hava sıcaklığı, iç ve güney kesimlerde 4 ila 12 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2014 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava sıcaklığı 12 derece azalacak

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve güney kesimlerde 4 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz kıyıları, doğu bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber