CHP Milletvekili Aygün'e kınama cezası

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplantısında emniyet mensupları için söylediği iddia edilen, "Hayır, eşek demedim. Eşya dedim arkadaşlar. Eşek en azından işimize yarıyor" sözlerinden dolayı Balıkesir’deki bir mahkeme tarafından kınama cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2014 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Milletvekili Aygün'e kınama cezası

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 8 yıl önce terör örgütü PKK'nın bombalı ve silahlı saldırısı neticesinde yaralanan 2 çocuk babası polis memuru Çetin Çelebi (42), CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında avukat olan kardeşi Saygun Çelebi vasıtasıyla dava açtı. Balıkesir'in Susurluk ilçesinde polis memuru olarak görev yapan 18 yıllık polis memuru Çetin Çelebi, geçen yıl 30 Ocak'taki meclis toplantısında, polislere hakarette bulunduğu iddiasıyla Vekil Aygün'den 10 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulundu.

Yapılan yargılama sonunda Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Milletvekili Aygün'e davacı polis memuruna tazminat ödemek yerine, Borçlar Kanunu'nun 58/2 maddesi uyarınca bu davranışının kınanmasına hükmetti. Ve hakim, bu kınama metninin, Türkiye genelindeki en yüksek tirajlı bir gazetede olması gerektiği hususunu da ekledi.

"POLİS MEMURU AĞABEYİM ÖLÜMDEN DÖNDÜ"

Ağabeyi için açtığı tazminat davasının sonucunu değerlendiren Bursa Barosu avukatlarından Saygun Çelebi, müvekkili olan Çetin Çelebi'nin vazifeye başladığı ilk günden beri polislik mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları yerine getirip, toplumun güvenliği için canını tehlikeye atmaktan geri durmayıp, bu uğurda uğradığı silahlı saldırıda ölümden döndüğünü söyledi.

"ADALET YERİNİ BULDU"

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun geçen sene 30 Ocak'taki toplantısında konuşan Aygün'ün tüm polis teşkilatı ve polisleri ağır şekilde rencide eden ifadeler kullandığını öne süren Av. Çelebi, "Milletvekili Aygün, bu açıklamanın ardından birçok kesimden tepki görmüş, buna rağmen en ufak bir nedamet dahi göstermemiştir. Davalı vekil, polis mesleğine mensup kişiler hakkında basına açık komisyon toplantısında 'Hayır, eşek demedim. Eşya dedim arkadaşlar. Eşek en azından işimize yarıyor' şeklindeki ifadesiyle bu meslek mensuplarını hiçbir işe yaramaz, eşekten daha değersiz olarak nitelendirmek suretiyle müvekkilimiz ve tüm polislere ağır bir şekilde hakaret etmiştir. Açtığımız dava sonuçlandı. Karar yerinde bir karardır. Adalet yerini buldu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber