650 bin liralık bursu zimmetine geçirdi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde (ÇYDD) öğrenci burslarını hesaplara aktarmakla görevli personelin bursların bir bölümünü öğrencilerin yerine kendi hesabına aktardığı belirlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Haziran 2014 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
650 bin liralık bursu zimmetine geçirdi

Nazif KARAMAN

650 bin liranın öğrenci bursları yerine söz konusu personelin hesaplarına gittiğini belirleyen dernek, olayı savcılığa aksettirmesi üzerine Olcay K. isimli personel hakkında dava açıldı. K., derneğin banka hesaplarından bursiyerlere burs ödemesi yapmakla görevliydi.

1.5 YILDA 650 BİN LİRA

Derneğin banka şifrelerine sahip olan Olcay K., her ay bursiyer listelerindeki öğrencilere ait hesaplara burs bedeli gönderiyordu. Dernek yönetimi para gönderilen hesapları incelediğinde bazı hesap numaralarının bursiyerlere ait olmadığını belirledi. Detaylı incelemede ise Olcay K.'nin kendi oluşturduğu IBAN numaralarını bursiyer isimleri karşısına yazmak suretiyle yaklaşık 1.5 yıl boyunca 650 bin lirayı zimmetine geçirdiği tespit edildi. Olcay K., dernek yöneticileri ile yaptığı görüşmede mevcut evi ve arabasını derneği bağışlamak suretiyle zararı karşılayacağını söylese de aynı zamanda derneğin genel saymanı olan avukat Nur Gerçel tarafından hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verildi. Soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Savcı, Olcay K. hakkında hizmet nedeniyle görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle dava açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber