Öğretmeni gasp edip kaçırmaya çalışan zanlı yakalandı

3 yıl önce 5 yıldızlı bir otelin otoparkında bir öğretmeni darp edip, ardından elektroşok cihazıyla bayıltarak bağlayıp otomobilinin bagajında kaçırmak isteyen zanlı yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2014 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmeni gasp edip kaçırmaya çalışan zanlı yakalandı

İzmir'in Çankaya semtinde 3 yıl önce 5 yıldızlı bir otelin otoparkında bir öğretmeni darp edip, ardından elektroşok cihazıyla bayıltarak bağlayıp otomobilinin bagajında kaçırmak isteyen zanlı yakalandı.

Eşiyle birlikte özel bir dershane sahibi olan öğretmen Özlem Tosun (32), 4 Ekim 2011 tarihinde Çankaya semtinde 5 yıldızlı bir otelin otoparkına park ettiği otomobilini iş çıkışı almak için otoparka girmişti. Tosun, otomobiline yaklaştığı sırada arkasından gelen bir şahıs tarafından önce darp edilip, ardından da elektroşok cihazıyla bayıltılmıştı. Saldırgan, bir çocuk annesi Özlem Tosun'un ellerini ve kollarını kabloyla bağlayarak Tosun'u otomobilinin bagajına koyup kaçırmak istemişti. Otomobille otoparktan çıkan kimliği belirsiz zanlı, ters yola girince karşıdan gelen başka bir araçla çarpışarak kaza yapmış, otomobilden inerek yaya olarak kaçıp kayıplara karışmıştı. Çevredeki güvenlik kameralarından saldırganın görüntülerini tespit eden polis, saldırganı yakalamak için çalışma başlatmıştı. İzmir'de bulunan tüm ekiplere saldırganın fotoğrafı dağıtılmış ancak kimliği belirsiz zanlı yakalanamamıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fotoğrafa benzeyen çok sayıda şüpheliyi gözaltına almış ancak saldırıya uğrayan dershane sahibi Özlem Tosun saldırganı teşhis edememişti. 3 hafta önce İzmir Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'ne pasaport başvurusunda bulunan 46 yaşındaki A.Ç.'nin parmak iziyle 3 yıl önceki otelin otoparkındaki gasp zanlısının parmak izi aynı çıktı. Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği dedektifleri, İzmir'in Narlıdere ilçesinde züccaciye mağazası bulunan ve iflas eden A.Ç.'yi teknik ve fiziki takibe aldı. Dün harekete geçen polis, A.Ç.'yi evinden markete alışverişe giderken gözaltına alarak sorgulamak üzere Bozyaka Hizmet binasında bulunan Gasp Büro Amirliği'ne getirdi. Buradaki sorgulamasında olayı itiraf eden zanlı A.Ç.'nin züccaciye mağazasının iflas etmesinden sonra paraya çok ihtiyacı olduğu için olayı gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Saldırıya uğrayan Özlem Tosun tarafından da teşhis edilen A.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAKAL BIRAKIP NORMAL HAYATINA DEVAM ETMİŞ

Evli ve 2 çocuk babası A.Ç.'nin saldırıdan sonra polise yakalanmamak için sakal bırakıp gözlük taktığı ve normal hayatına devam ettiği öğrenildi. Olaydan sonra eşine ve çocuklarına dahi bir şey söylemediği ileri sürülen A.Ç., 3 yıl boyunca polisten kaçabildi. Zanlının pasaport alarak yurtdışına kaçmak istediği ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber