Lisans ve doktora yaparken YÖK tarafından ilişiği kesilenlere af...

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet adına yurt dışında yüksek lisans ve doktora yaparken YÖK tarafından ilişikleri kesilenlerin yeniden üniversitelere dönmesini sağlayacak yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yurtdışına eğitim amacıyla gönderilen, ancak eğitimini tamamlayamayanlarla ilgili yeni düzenleme yapıldı.

Düzenleme ile yurtdışına gönderilip de eğitimini tamamlayamayanlara borcunu en fazla beş yılda taksitlendirerek ödeme imkanı tanındı.

Yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayanlar, öğretim elemanı olabilecek. YÖK tarafından ataması uygun görülmeyenler, yargı yoluna başvurabilecek.

Yurtdışına gönderilip de eğitimini tamamlayamayanlara borcunu en fazla beş yılda taksitlendirerek ödeme imkanı tanındı. Borçlarını mecburi hizmetle ödemek isteyenlerin de atamaları yapılacak.

Bu kişilerin düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurmaları gerekiyor. Bu durumda borç tutarının takibinden vazgeçilerek tahsilat işlemine son verilecek.

Düzenleme, eğitimi yarım kalanlardan en az master eğitimini başarıyla tamamlamış olanlara öğretim elemanı olma imkanı da tanıyor.

Söz konusu kişiler düzenleme yürürlüğe girdikten sonra üç ay içinde YÖK'e başvurmaları halinde, YÖK'ün uygun görüşü ve belirleyeceği üniversitelerde öğretim elemanı kadrolarından birine atanabilecekler.

cnnturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber