Avcı'ya ceza veren polisler ödüllendirildi

Haliç'te Yaşayan Simonlar/Dün Devlet Bugün Cemaat adlı kitabı yazdıktan sonra Eylül 2010'da cezaevine giren eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya ceza veren polis müdürleri ve müfettişler adeta ödüllendirildi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Haziran 2014 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı'ya ceza veren polisler ödüllendirildi
FERHAT ÜNLÜ

Gülen grubunun devletteki illegal örgütlenmesini ve faaliyetlerini anlatan Haliç'te Yaşayan Simonlar/Dün Devlet Bugün Cemaat adlı kitabı yazdıktan sonra Eylül 2010'da cezaevine giren eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya ceza veren polis müdürleri ve müfettişler adeta ödüllendirildi.

AMERİKA'DA BURS

Avcı'ya sekiz kere meslekten men cezası veren Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Üçkuyu 22 Şubat'ta ABD'nin San Francisco eyaletine gitti. İlginç olan, Üçkuyu'nun ABD'ye, en prestijli Amerikan bursu olan Fulbright Bursu ile gitmiş olması. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Senatör William Fulbright'ın Amerikan Kongresi'ne sunduğu teklifle başlayan burs programı kapsamında dünyanın pek çok ülkesinden gelen kişilere eğitim verilor.

EMNİYETTE MAKAM

Üçkuyu ile aynı ceza kararına imza atan ve Avcı'nın tutuklanma altyapısını hazırlayan idari soruşturmalarda imzası olan Polis Başmüfettişi Necat Özdemiroğlu da Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu ve hala görev başında. SABAH, Avcı ile ilgili Mustafa Üçkuyu ve Necat Özdemiroğlu'nun da aralarında bulunduğu müfettişlerin hazırladığı önemli bir bilgi notuna da ulaştı. Avcı olayını Üçkuyu ve Özdemiroğlu'nun yanı sıra Ferda İleri ve Mustafa Yavuz soruşturdu. Bu müfettişler de kitaptaki iddiaları soruşturmadı ama Avcı hakkındaki iddiaların yargıya taşınmasını sağladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber