MEB Müfettişine 'PKK propagandası' suçlaması

Haber Giriş : 10 Haziran 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişi Etem Gürsu'nun, Haziran 2005'teki müfredat semineri sırasında Atatürk'ün hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada savcı, Gürsu'nun aynı toplantıda söylediği iddia edilen "Dağdaki çocuklarımız" sözü için de ayrı suç duyurusunda bulunulmasını talep etti

Savcı Ömer Güneş, Gürsu'nun PKK propagandası yapıp yapmadığının, bu sözün suç unsuru oluşturup oluşturmadığının tespitini istedi.

Konya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanık müfettiş 42 yaşındaki Etem Gürsu katılmazken, avukatlar ile davacı Eğitim İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir katıldı. Mahkeme, davaya Atatürkçü Düşünce Derneği'nin müdahil olarak katılma talebini reddetti.

Seminere katılan öğretmenlerden Hacı Osman Öcal, ifadesinde, "Seminer veren sanık Gürsu'nun, "Çocuklar `Atatürk bizi kurtardı' diyorlar, hayır `Atatürk beni kurtarmadı' dediğini duydum. Bu sırada salondan çıktım. Daha sonra salondaki arkadaşlardan duyduğuma göre müfettiş Gürsu, silahlı mücadele yapan gruplar için `Dağdaki çocuklarımız' ifadesini kullanmış" dedi.

Savunmanın tanık olarak gösterdiği öğretmenlerden Lütfi Bayram ise, "Gürsu, Atatürk'ün çocuklara anlatımı sırasında somut şeylerden söz etmenin doğru olacağını söyledi. Bu konuşmaları sırasında `Atatürk beni kurtarmadı' cümlesini kurdu. Sanığın bu cümle üzerine yaptığı açıklamadan ben ikna oldum. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Duruşma sonunda Savcı Ömer Güneş, müfettiş Gürsu'nun seminerde söylediği `Dağdaki Çocuklarımız' sözünün bölücü örgüt PKK'nın propagandasını yapmak suçunu oluşturup oluşturmadığının araştırılması amacıyla ayrı bir suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Mahkeme ise, iddia makamının talebi doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderilmesine, tanık ifadelerinin de yazıya eklenmesine karar verdi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber