Adaylar, LYS giriş belgelerine ulaşamıyor

LYS'ye girecek bazı adaylar sınava giriş belgelerini edinemiyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Haziran 2014 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adaylar, LYS giriş belgelerine ulaşamıyor

LİSANS Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvuran adaylar sınava girecekleri yeri gösteren Sınav Giriş Belgeleri'ni kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet adresinden alabiliyor. Ancak bazı adaylar bu belgeleri edinemediklerini söylüyor. Üstelik de paralarını yatırdıkları ve başvurulannı yaptıkları, hatta son güne kadar da sistemde "başvuru yaptıktan" göründüğü halde adlarına giriş belgesi düzenlenmediğini anlatıyorlar. Bu adaylardan A.D. yaşadıklarını şöyle özetliyor:
"22 Nisan'da internet bankacılığı yolu ile sınav ücretini yatırdım. Daha sonra ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvurumu yaptım. Sınav Giriş Belgeleri'nin alınacağının açıklandığı 3 Haziran tarihine kadar da başvurum sistemde görünüyordu. Ancak daha sonra başvurum ortadan kayboldu. Bir yıllık emeğim boşa gitmek üzere. ÖSYM itiraz dilekçemi bile zor kabul etti. Sınavlar bu hafta sonu başlıyor. Benim gibi onlarca aday var."

Bir başka öğrenci ise sınava başvurmasına ve işlemlerinin "başarıyla tamamlandığı" yazısını almasına rağmen adına bir tek sınav için giriş belgesi hazırlandığını söyleyerek, "Saatlerce bilgisayarın başında ağlayarak oturdum. Sistemde sadece tek sınava gireceğim görünüyordu. Birkaç saat sonra diğer sınavlara da giriş belgem yüklendi. Sınava girmeden bize bu stresi yaşattılar'' diye konuşuyor.
ÖSYM bu konuyla ilgili açıklama yapmazken bazı yetkililer bu öğrencilerle ilgili "sistemsel bir hata" olabileceğini söyledi.

HER SINAVA AYRI BELGE

Sınav giriş belgesi, başvuru yapılan her sınav için ayrı düzenlendi. Eğer 5 sınavın tümüne de başvurduysanız 5 ayrı Sınav Giriş Belgesi almanız gerekiyor. Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafınız yer alacak. Belge üzerinde fotoğrafınızın olması gerekiyor.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber